Кападокия с директен чартърен полет от София

Кападокия с директен чартърен полет от София

цена от €280

КАПАДОКИЯ – „приказната земя“

 

3 нощувки / 4 дни
всеки петък от 01.04.22 до 20.05.22 и от 09.09.22 до 28.10.22 вкл
 
4 нощувки / 5 дни
всеки петък от 04.04.22 до 16.05.22 и от 12.09.22 до 31.10.22 вкл

Кападокия 

“Земя на феномени“ с директен чартърен полет от София


БЕЗПЛАТНО! Комплимент към всички наши клиенти – „Ритуалът на въртящите се дервиши“!

Ако душата ви копнее за нещо вълшебно – отговорът е Кападокия – Земята на феномените, красивите коне и на скалните чудеса.

Човекът е направен от кал, но му е вдъхната душа – това ни казва мистичната Кападокия. Един естествен дом в мека скала, една писана глинена паница и безкраен взор пред очите – това е достатъчно, останалото е пътешествие на духа.

Неслучайно в чудните земи на Кападокия е роден Свети Георги. Скалните музеи на открито, защитени от ЮНЕСКО, всяка година привличат близо 2 млн. туристи. Но Кападокия е пределно просторна за всеки духовен приключенец.

Традиционната туристическа разходка с балон ще ви покаже скалните чудеса на Кападокия от птичи поглед. И всеки сам ще избере своето лично преживяване – дали да влезе в кожата на един от първите християни /само скалните храмове са 370/, дали да е хобит, тръгнал на неочаквано пътешествие или герой от „Междузвездни войни“.

Пикантният кебап, сладката баклава, вежливите домакини от Земята на красивите коне припомнят, че това е приказният Ориент.

Сигурни сме, че вече си стягате багажа. Кападокия не е за пропускане. За спомен си купете едно бижу с оникс – когато ви е сиво, то ще ви напомни, че по по света все още има места, които предлагат вълшебство.

 

 

ПРОГРАМА

 

Първи ден: София – Летище Невшехир – Кападокия
Излитане от София за Невшехир с директен чартърен полет. Кацане на летището в Невшехир. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до Кападокия. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия  до крепостта Учхисар Калеси и Аванос (срещу заплащане – 15 евро с включени напитки и програма). Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъкът Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околността с множество скални домове. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани. В замъка има и скални църкви – може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но са разрушени и ограбени от иманяри. Някои от живописните долини, през които можете да стигнете до Гьореме са Долината на гълъбите и Долината на любовта. Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената).
Специално за вас – вечерта ще можете да се насладите на мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи, като бонус от фирмата (екскурзията е включена в пакетната цена). Нощувка.
Втори ден: Кападокия
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до известното поклонническо място Гьореме (срещу допълнително заплащане – 15 евро с включени напитки и програма). Мястото е прочуто с уникалните по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Също така при желание от ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия с въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място. Вечерта ще имате възможност, при желание, да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 30 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
Трети ден: Кападокия
След закуска възможност за допълнителна екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Каймаклъ (срещу допълнително заплащане – 15 евро с включени напитки и програма). Отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии – сразяващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще ви покажем всички стадии на производство. Ще имате възможност да си купите някое от уникалните творения. Връщане в хотела. Вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
Четвърти ден: Кападокия – Летище Невшехир – София
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия (организира се на място) или свободно време. Трансфер до летището в Невшехир за директен чартърен полет до София.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

1. Плащания:

 • Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване.
2. Необходими данни за всички пътуващи:
 • Три имена на латиница по международен паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорт и дата на валидност.
  *Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването.
 • Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Анталия  са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

Важна информация: За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Забележки:   

 • Посочените цени са ексклузивни за обявения период.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 120.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Необходими документи:
 • Mеждународен паспорт с минимална валидност 6 месеца;
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Турция;
Полезна информация: 
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

 

 

Избрани хотели с моментално потвърждение

 

 

BY CAPPADOCIA HOTEL Стандартна стая Закуска и вечеря
Период Възрастен в

двойна стая

Единична стая 3-ма

възрастни

2-ма възрастни
с дете 2-5,99
2-ма възрастни
с дете 6-11,99
01.04.2022 3 нощувки 280 евро  350 евро 840 евро 750 евро 810 евро
02.05.2022 4 нощувки 380 евро   470 евро 1140 евро  1030 евро  1070 евро

 

ROMA CAVE SUITE
Стандартна стая Закуска
Период Възрастен в

двойна стая

Единична стая 3-ма

възрастни

2-ма възрастни
с дете 2-5,99
2-ма възрастни
с дете 6-11,99
01.04.2022 3 нощувки 310 евро  420 евро 930 евро 830 евро 930 евро
02.05.2022 4 нощувки 420 евро  570 евро 1260 евро 1100 евро 1260 евро
HERA CAVE SUITES
Стандартна стая Закуска
Период Възрастен в

двойна стая

Единична стая 3-ма

възрастни

2-ма възрастни
с дете 2-5,99
2-ма възрастни
с дете 6-11,99
01.04.2022 3 нощувки 330 евро  460 евро 990 евро 930 евро 930 евро
02.05.2022 4 нощувки 440 евро  610 евро  1320 евро 1240 евро  1240 евро
YUNAK EVLERI CAPPADOCIA CAVE
Класическа стая Закуска
Период Възрастен в

двойна стая

Единична стая 3-ма

възрастни

2-ма възрастни
с дете 2-5,99
2-ма възрастни
с дете 6-11,99
01.04.2022 3 нощувки 390 евро  550 евро 1050 евро 980 евро 1050 евро
02.05.2022 4 нощувки 520 евро  740 евро 1400 евро 1310 евро 1400 евро
FOSIL CAVE HOTEL Стандартна стая Закуска и вечеря
Период Възрастен в

двойна стая

Единична стая 3-ма

възрастни

2-ма възрастни
с дете 2-5,99
2-ма възрастни
с дете 6-11,99
01.04.2022 3 нощувки 320 евро  376 евро 926 евро 848 евро 926 евро
02.05.2022 4 нощувки 454 евро   533 евро 1319 евро  1208 евро  1319 евро
Цените са в евро и включват:
 • Самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет с включени летищни такси;
 • Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 3 или 4 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел;
 • Обслужване в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Допълнителна екскурзия Ритуал на дервишите;
 • Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Алианц“ с покритие 5 000 евро и асистанс.
Цените Не включват:
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд/Обяд и вечеря, напитки;
 • Входни такси за музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (50 TL), скалните църкви в Гьореме (75 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай „Султанхан“ (10 TL); Черната църква в Гьореме – 25 турски лири;
  *ЗАБЕЛЕЖКА: Цената на входните такси е към момента и е възможна на промяна.
 • Всички услуги предложени по желание;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания “Алианц“;
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 76 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава).
Допълнителни екскурзии:
– Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания – приблизителна цена 130 евро. При записване в България се заплащат 50 евро авансово и се доплащат 80 евро на място. При записване на място цена 150 евро (Деца под 7 год. не се допускат);
– Кападокийска вечер с напитки и програма – 30 евро;
–  Екскурзия „Сема“ – въртящите се дервиши – 20 евро;
– Екскурзия до Гьореме – 20 евро;
– Екскурзия до подземния град – 25 евро;
– Джип сафари – 45 евро.
ВАЖНО: Деца до 11,99 г. посещават екскурзиите безплатно с изключение на полета с балон.
Полетна информация;
 BGH8888  София  09:00  Невшехир 11:00
 BGH9999  Невшехир  17:00  София 19:00