Самолетна почивка в Португалия – Лисабон и Фигейра да Фош

Самолетна почивка в Португалия – Лисабон и Фигейра да Фош

цена от €730

Самолетна почивка в Португалия –

 

Лисабон и Фигейра да Фош

 

ФИГЕЙРА ДА ФОШ : ПОРТУГАЛСКАТА КОБА КАБАНА!

 

Продължителност : 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери

НОВО!! ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТО – ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА!!

Възможност за полет от Варна! 

Маршрут : София – Лисабон – Фигейра да Фош – Оурем –Томар – Алкобаса – Порто – Пенише – Коимбра – Авейро – Коста Нова – Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – Лисабон – София

Дати на отпътуване :

Пролет 2020 Есен 2020

30.04.2020г – 08.05.2020г

20.08.2020г -28.08.2020г
21.05.2020г – 29.05.2020г 27.08.2020г -04.09.2020г
28.05.2020г – 05.06.2020г 03.09.2020г -11.09.2020г
04.06.2020г – 12.06.2020г 10.09.2020г -18.09.2020г
11.06.2020г – 19.06.2020г 17.09.2020г -25.09.2020г
  24.09.2020г -02.10.2020г

 

 


 


Лисабон е столицата на Португалия и несъмнено един от най-интересните градове в Европа. Разположен е върху седем ниски хълма при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град притежава невероятна атмосфера – стръмни улички с уютни ресторанти, барове и магазини. През 1755 г. по-голямата част от Лисабон е унищожена от разрушително земетресение, последвано от пожар и вълни цунами. Градът е възстановен само за няколко години и днес притежава всичко, което е необходимо, за да се влюбиш в него.

 

Фигейра да Фош – слънце и море в изобилие! Градът е разположен на устието на река Мондего, на 40км от Коимбра, примамва със своите необятни плажове с бял ситен пясък. Ще се потопите в неповторима смесица между типично рибарско пристанище и светското излъчване на един от най-прекрасните португалски курорти!

Кои забележителности се посещават?

 • Лисабон – манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, квартал Байша, площадите Комерсио и Фигейра
 • Синтра – много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки, посещение на двореца „Кинта да Регалейра“ – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани
 • Обидош – село, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка
 • Назаре – в миналото е малко рибарско селце, а в наши дни – известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии
 • Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят
 • Баталя – под закрилата на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа
 • Порто– река Доро, Катедралата, двореца Болса, моста Дон Луиш І, квартала Рибейра, избите във Вила Нова де Гаия.

Авейро – „португалската Венеция“,заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция

Коимбра – най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека

 • Оурем старият град и замъка
 • Томар – манастирът на Ордена на Христос
 • Алкобаса – Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса»
 • Коимбра – Университета, Библиотеката, старият град, Байша, църквата на Светия кръст
 • Коста нова

 

 

Хотели по програмата :

Hotel Mercure ****

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1921-mercure-figueira-da-foz-hotel/index.shtml

 

VIP Inn Berna *** – Лисабон

http://www.hotelvipinnbernalisboa.com/index.htm?lbl=ggl-en-rmk&gclid=Cj0KCQjw9ZDeBRD9ARIsAMbAmoYagcp-IOO1RJb98AAyng7uhLSuYw5TK_qApieFNUt-YuHHIKAAuMoaApWtEALw_wcB

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА :

Ден 1 : София – Лисабон

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия с АК „България Еър“ в 20:50ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23.00ч. Нощувка в Лисабон.

Ден 2 : Лисабон

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща… Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

 

Ден 3 : Синтра – Фигейра да Фош

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или По желание: полудневна екскурзия до Синтра. Ще можете да посетите Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в или величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 : Оурем – Томар – Алкобаса

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е град в Централна Португалия. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие  тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в, когато португалския крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква в чест на победата над маврите. По късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса» е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден 5 : Порто

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : Свободно време за плаж и почивка или по желание : еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 : Коимбра – Авейро – Коста нова

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста нова. Коимбра – често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него  наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на  първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Продължаваме към Авейро. Градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7 : Фатима – Назаре – Баталя – Обидош

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош.  Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници,  посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в от н.е. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 : Мафра – Лисабон

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Историята на манастира е впечатляваща. Строителството му започва в началото на 18в по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго «Възпоменание за манастира». Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21.00ч. трансфер до летището.

 

Ден 9 : Порто – Лисабон – София

Отпътуване за България в 00.05ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч.

 

 

Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 40 туриста.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста.
 • При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
 • Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Допълнителните екскурзии се заплащат с доплащането
 • Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи

 

Полетно разписание:

№ на полет Ден Излита   Каца  
FB 563 Четвъртък София 20:50 Лисабон 23:00
FB 564 Петък Лисабон 00:05 София 06:00

 

Срокове и начин на плащане:

 • Депозит – 500лв при резервация
 • Доплащане до 100% – 30 дни преди отпътуване
 • Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

 

 

 

 • .

 

 

 

Ранни записвания до 17.02.2020г

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете (2-11.99) на допълнително легло
30.04.2020 г. 1429 лв. 1854 лв. 988 лв.
21.05.2020 г. 1449 лв. 2078 лв. 948 лв.
28.05.2020 г. 1449 лв. 1863 лв. 988 лв.
04.06.2020 г. 1479 лв. 1893 лв. 1008 лв.
11.06.2020 г. 1449 лв. 1874 лв. 958 лв.
20.08.2020 г. 1585 лв. 2214 лв. 1098 лв.
27.08.2020 г. 1565 лв. 1990 лв. 1008 лв.
03.09.2020 г. 1545 лв. 1959 лв. 1008 лв.
10.09.2020 г. 1519 лв. 1933 лв. 988 лв.
17.09.2020 г. 1519 лв. 1933 лв. 988 лв.
24.09.2020 г. 1449 лв. 1863 лв. 908 лв.

Подарък за СВЕТИ ВАЛЕНТИН! – 5% отстъпка от основния пакет за дати 30.04,21.05,28.05,04.06,11.06 !!!

 

Цената включва: 

 • Самолетен билет за директен полет с АК „България Еър“ София – Лисабон – София
 • 23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен
 • Летищни такси /113 евро към 01.10.2019г/
 • Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
 • 2 нощувки със закуски в хотел VIP Inn Berna 3* (или подобен) в Лисабон
 • 5 нощувки със закуски в хотел Меркюр 4* във Фигейра да Фош
 • 5 вечери на тристепенно меню в хотела във Фигейра да Фош
 • вода и 1 чаша вино на вечерите във Фигейра да Фош
 • Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
 • Разглеждане на Мафра
 • Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки
 • Водач от агенцията по време на престоя в Португалия
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“

 

Цената не включва: 

 • Туристическа такса престой: в района на Лисабон 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела);
 • Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* – 118 лева за стая, за целия период
 • Допълнителни екскурзии на място
 • Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн
 • Обяди
 • Вечери в хотела в Лисабон
 • Възможност за полет от и до Варна – 150 лв. в двете посоки
 • Входни такси и билети за обектите по време на обиколки и екскурзии, както и музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден – заплаща се на място;
 • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки
 • Слушалки по време на туровете – 7 EUR на човек за целия престой (задължително – заплащат се на екскурзовода на място; деца до 6години не ползват слушалки и не се таксуват)
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 

Допълнителни услуги :

 • Целодневна екскурзия до Оурем – Томар – Алкобаса : 75лв
 • Целодневна екскурзия до Порто : 88лв
 • Целодневна екскурзия до Коимбра – Авейро – Коста нова : 59лв
 • Целодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош : 88лв
 • Полудневна екскурзия до Синтра : 75лв
 • Пакет от 4 екскурзии, закупени от България – Отстъпка 10% от цената им
 • Цените на допълнителните екскурзии за деца до 12г. са с 50% отстъпка от редовната цена