Индия- страна на блясък и разнообразие

Индия- страна на блясък и разнообразие

цена от €1533

Индия на изобилието и разкоша 

приказка за махарани и махараджи

Осмелете се да предизвикате сетивата си и се потопете в контрастите на Индия. Ще ви отведем в цветни градове, ще ви срещнем с непознати герои и ще ви повозим на слон. Индия крие богатства, които ще се разкрият само пред смелите.

Изживейте своята собствена приказка в дворците и крепостите на Раджастан!

Продължителност: 12 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски/ 10 обяда / 10 вечери

Датa на отпътуване:

24.09.2019г. – 05.10.2019г.

   15.10.2019г. – 26.10.2019г.

12.11.2019г. – 23.11.2019г.

Маршрут: София – Делхи – Удайпур – Ранакпур – Джодпур – Пушкар – Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра – Делхи –  София

ПРОГРАМА

 

1 ден : София – Индия / Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.
2 ден : Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и кратка почивка. Обяд. Следва целодневна обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Посещение на Кутаб Минар – най-високото в света тухлено минаре. Разглеждане на джамията Джама Машид – най-голямата в Индия и Червената крепост, разположена на брега на свещената река Ямуна, построена от шах Джахан. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.
3 ден : Делхи – Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Удайпур – Белия град. Настаняване в хотел. Обяд. Следобяд възможност за разходка с корабче по езерото Пичола /по желание срещу доплащане/ – изкуствено сладководно езеро, създадено през 14 век, сред което блести белият Езерен дворец, лятната резиденция на махараджата на Удайпур, построен през 18 век и посрещал бележити гости като кралица Елизабет, Жаклин Онасис, Роджър Мур и др. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Обиколка на Удайпур, наричан още Градът на Зората и “Източната Венеция”. Посещение на Градския дворец – най-внушителния дворцов комплекс в Раджастан, разположен на брега на езерото Пичола, чието строителство започва през 16 век и продължава през следващите 3 столетия. За разлика от други градове, където строги цитадели зорко пазят кралските дворци, в Удайпур елегантният дворец кротко се оглежда в изумрудените води на езерото. От всички царствени особи в Раджастан единствен махараджата на Удайпур е имал правото да носи титлата “махарана”, белег за голям престиж, което може би се обяснява с легендата, че семейството му произлиза от…слънцето. Посещение на Храма Джагдиш – красив хиндуистки храм от 17 век. Обяд. Посещение на Сахелион Ки Бари – прекрасен парк с фонтани, беседки, езерца с лотуси, създаден от махараджата на Удайпур за принцесата и нейната свита. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Удайпур – Ранакпур – Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Джодпур – Синия град, наречен така заради боядисаните си в синьо къщи.  По пътя спиране в Ранакпур – най-известното светилище на джаинистката религия. Обяд. В една долина на планинската верига Аравали се е скътал най-прочутият джайнистки храм – огромно мраморно творение от 15 век с 1444 колони, всяка отличаваща се от другите по своята резба. Огромният 1500 м2 комплекс със своите архитектурни и естетически решения e символ на джайнистката космогония. Настаняване в хотел в Джодпур. Вечеря. Нощувка.
6 ден: Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на крепостта Мехрангарх, главозамайващо орлово гнездо, кацнало на скалите на 100 м височина. Наречената “Великолепна” крепост от 17 век е една от най-импозантните в Индия, която е приютила зад високите си стени богато украсен дворец, даващ ни представа за живота и богатствата на махараджите. Като че ли най-вече там намира своя израз рицарският дух на тези принцове, обезсмъртен в миниатюрите от местната школа. Посещение на Джасвант Тада – великолепните гробници на принцовете,

изваяни от бял мрамор. Обяд. Следобяд посещение на село на племето Бишнои – общност от природопоклонници, за които всички живи създания имат еднакво право на живот и използване на природните блага. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Джодпур – Пушкар – Джайпур
Закуска. Отпътуване за Пушкар – град, възникнал според легендата от лотусов цвят и един от петте поклоннически центрове за вярващите хиндуисти. Посещение при Свещеното езеро с къпещите се по гатовете вярващи и храма на бог Брама, построен през 14 век и единствения, посветен на бога на Съзиданието. Обяд. Отпътуване за Джайпур – Розовия град, боядисан в розово по повод гостуването на Уелския принц преди много, много  години. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
8 ден : Джайпур – Розовия град (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване със слонове до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите жени. Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от дялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата. Обяд. Обиколка на Джайпур, столицата на Раджастан, създаден от един махараджа – астроном и урбанист – в началото на 17 век. Градът поразява не само с красивите си дворци, паркове и крепостни стени, но и със забележителната си планировка, изразена в прави и широки улици, пресичащи се под прав ъгъл. Започваме с посещение на Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста солено, тъй като тарифите му са високи… Вечеря. Нощувка.
9 ден : Джайпур – Фатехпур Сикри Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Агра, бившата столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Обяд по пътя и посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Попътно посещение и на Абанери, където се намира кладенеца Чанд Баори. Тази невероятна квадратна структура е построена през 9 век от крал Чанда с цел да събира и съхранява както подпочвени, така и повърхностни и дъждовни води. Има 13 етажа с по 3 500 тесни стъпала, подредени в съвършена симетрия, които се спускат към дъното с дълбочина над  30 метра. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден : Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”,  този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите –  всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост. Изградена от червен пясъчник от Акбар като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателя на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
11 ден: Агра – Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Делхи. Обяд по пътя. Посещение на храма Акшардам – най-внушителният хиндуистки комплекс в страната. Огромните му размери (40 м височина, 84 м широчина, 96 м дължина) са причина да бъде включен в Книгата на Гинес за най-големия хиндуистки храм на планетата! Визитката му е направо впечатляваща: построен е само за 5 години с участието на 11000 доброволци, за строежа са използвани 12000 тона бял мрамор, а огромните мраморни плочи са били изпращани за обработка на 500 км от Делхи. На дълга 320 метра стена са инкрустирани статуи на 148 слона в естествен ръст, а само скулптурите на просветители, поклонници, животни и божествени персонажи наброяват 20000. Храмът е заобиколен от езеро, паркове и градини, най-интересната от които е с формата на лотус. Вечерта вастаняване в хотел в Делхи. Вечеря. Време за почивка и  късно освобождаване на стаите.

 

12 ден : Индия – София
Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – София. Пристигане в София.
Резервация:
Ø  Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;

Ø  Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване.

Ø  Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

Допълнителна информация:
Ø  Офертата важи при минимум 20 туриста;

Ø  Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;

Ø  Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий;

Ø  Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;

Полетни детайли:
QR 228 SOFDOH       1225 1815

QR 570 DOHDEL        0225 0825

QR 579 DELDOH        0340 0545

QR 227 DOHSOF        0655 1125

 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Ø  Делхи, Golden Tulip & Suites

Ø  Удайпур, The Fern

Ø  Джодпур, Zone By Park

Ø  Джайпур, Man Singh

Ø  Агра, Man Singh

Срокове за анулации и неустойки:
Ø  от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.

Ø  от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.

Ø  от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;

Ø  под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;

Ø  Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт

Ø  застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

 

 

За дати 24.09.2019г и 15.10.2019г
Цени:

 

Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 2998 лв. 3698 лв. 2998 лв.
редовни цени 3298 лв. 3898 лв. 3298 лв.
За дата 12.11.2019г
Промо цена* 3298 лв. 3898 лв. 3298 лв.
редовни цени 3498 лв. 3998 лв. 3498 лв.

 

 

 

*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Ø  Самолетен билет София – Делхи – София;

Ø  летищни такси в размер на 396 Евро;

Ø  трансфери летище – хотел – летище;

Ø  10 нощувки в хотели 4*, от които 2 нощувки в Делхи; 2 нощувки в Агра; 2 нощувки в Джайсалмер; 2 нощувки в Удайпур; 2 нощувки в Джайпур

Ø  10 закуски

Ø  10 обяда

Ø  10 вечери

Ø  разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;

Ø  разходка с рикша из стария град Джайпур;

Ø  обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур, Удайпур, Пушкар, Джайпур, Фатехпур Сикри и Агра;

Ø  посещение на храма на Лотуса в Делхи

Ø  посещение на храма Акшардам в Делхи

Ø  посещение на кладенеца Чанд Баори

Ø  посещение на племето Бишнои

Ø  посещение на Тадж Махал по изгрев

Ø  всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;

Ø  климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване;

Ø  водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;

Ø  4,94 % такси Индия;

Ø  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Ø  виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството);

Ø  такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);

Ø  разходка с корабче по езерото Пичола в Удайпур – 25 евро( заплащат се на място);

Ø  бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България);

Ø  бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, WC и др – 19 лева (заплащат се задълженително в България);

Ø  напитки;

Ø  разходи от личен характер;

Ø  застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.