Истанбул – градът на мечтите (от Бургас, Варна и Русе)

Истанбул – градът на мечтите (от Бургас, Варна и Русе)

цена от €125

Истанбул – градът на мечтите (от Бургас, Варна и Русе)

3 нощувки със закуски, без нощен преход

Русе – Варна – Бургас – Истанбул – Бургас – Варна – Русе

Екскурзия с автобус

4 дни/3 нощувки

Цени от 245 лв.

29.11.2022-  245 лв

08.12.2022-  245 лв

Тръгване от Русе, Разград, Шумен, Варна, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас

 

1ви ден/Русе – Варна – Бургас – Истанбул

Oтуване от Русе в 5.00 ч, от Разград в 6.00 ч, от Шумен в 7.00 ч, от Варна в 8.00 ч., от Слънчев бряг в 9.00 ч., от Несебър в 9.15 ч, от Поморие в 9.30 ч., Бургас – 10.00 ч. за Турция. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване. Туристическа програма по желание: екскурзия „Нощен Истанбул“ – панорамна обиколка с автобус. Нощувка.

2ри ден/Истанбул

Закуска. Пешеходна обиколка на европейската стара част на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрумът; Синята джамия (отвън);Йеребатан. Свободно време или туристическа програма по желание: 1. посещение с местен екскурзовод на музея „Св. София“ и двореца „Топ Капъ“ – център на властта в османската империя от XV в. До XIX в. Свободно време за посещение на покрития пазар „Капълъ чарши“ или Египетския пазар. 2. По желание – вечеря в рибен ресторант в квартала „Кумкапъ“. Нощувка.

3ти ден/Истанбул

Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание: 1. панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“. 2. Преминаване в Азия по първия въжен мост и посещение на двореца „Бейлербей. 3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. 4. Турска вечер в ресторант „Ташхан Аркат“ (1001 нощи). Нощувк

4ти ден/Истанбул – Бургас – Варна – Русе

Закуска. Свободно време в Истанбул. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на джамията „Сюлеймание“ – построена в чест на султан Сюлейман Великолепни и новия султански дворец „Долмабахче“ – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. 12.00 ч. – напускане на хотела. Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. Пристигане в Бургас вечерта, Варна и Русе – късно вечерта.

Eкскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Място на отпътуване и връщане:Варна – Археологическия музей; Бургас – бензиностанция „ОМV“ до хотел „Мираж“
Настаняването в хотел *** в Истанбул е в хотел “Buyuk Keban” ***, хотел “Kaya” ***, хотел “Dalan” ***, хотел “Ayma 1” (или подобен).
Отпътуването от Русе, Разград и Шумен се потвърждава при минимум 10 туристи!
Доплащане за отпътуване и връщане в: Русе – 10 лв на посока; Разград – 7.50 лв на посока; Шумен – 10 лв на посока; Варна – 5 лв на посока.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Цени от 245 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

3 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул

Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с местен екскурзовод

Посещение на Къркларели (Лозенград)

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА  НЕ ВКЛЮЧВА

Екскурзия „Нощен Истанбул“

Посещение с местен екскурзовод на двореца „Топ Капъ“ и музея „Св. София“

Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква „Св. Стефан“ (1 ч. и 45 мин.)

Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул, посещение на двореца „Бейлербей“ с местен екскурзовод

Посещение на новия султански дворец „Долмабахче“ с местен екскурзовод

Вечеря в рибен ресторант в квартал „Кумкапъ“

Вечеря с програма на кораб-ресторант по Босфора

Вечеря в атракционен ресторант „Гар Газино“

Слушалки за църквата „Света София“ (4 TL)

Градски транспорт – 5 TL за еднократен жетон

Входни такси за църквата „Св. София“ (72 TL), двореца „Топ Капъ“ и съкровищницата към двореца (72 TL), двореца „Долмабахче“ (60 TL), двореца „Бейлербей“ (40 TL)

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Екскурзия с местен екскурзовод „Нощен Истанбул“ при минимум 15 туристи;
20 лв.
Посещение с местен екскурзовод на двореца „Топ Капъ“ и музея „Св. София“ (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи
20 лв.
Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква „Свети Стефан“ (1 ч. и 45 мин.): при минимум 20 туристи
40 лв.
Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул, посещение на двореца „Бейлербей“ с местен екскурзовод (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи
30 лв.
Посещение на новия султански дворец „Долмабахче“ с местен екскурзовод (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи
25 лв.
Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, коктейл „добре дошли“, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе)
от 8 г.
110 лв.
от 3 г. до 7 г.
55 лв.
Вечеря с атракционна програма в ресторант „Гар Газино“ : (Ордьовър салати,топло предястие,мешена скара;адана кебап и пилешки шиш;плодове,2 напитки) (за деца до 6 г. – безплатно)
от 12 г.
60 лв.
от 6 г. до 11 г.
30 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
95 лв.
При предварително заплащане на пакет от 3 допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 5% от стойността на услугите!
0 лв.
При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите!
0 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
PCR тест в лаборатории „Рамус“ на турист
60 лв.

 

Б004