КУБА – НЕУКРОТИМА СТРАСТ

КУБА – НЕУКРОТИМА СТРАСТ

цена от €2146

КУБА – НЕУКРОТИМА СТРАСТ

 

* ХАВАНА * ВИНЯЛЕС * СИЕНФУЕГОС * ТРИНИДАД * о. КАЙО САНТА МАРИЯ

13 дни | 10 нощувки

ХАВАНА – ВИНЯЛЕС – СИЕНФУЕГОС 

Дата:  26.11.2024

Цени от 4199,- лв

 

Рушащи се, но радващи с ярките си цветове колониални сгради, усмихнати и  дружелюбни хора, страхотен ром и пури, сластни танци, почти липсващ интернет,  безумна бюрокрация, стари коли, интересни таксиметрови шофьори, плажове-мечта  – всеки ден в Куба е като разходка из съкровищница.

Пътешествието с нас до Куба, ще ви отведе в една страна с добре запазено минало, където животът е песен, а бита на кубинците – палитра от музикални ритми и усещане за безкрайна фиеста.
Страната на големите контрасти, където успешно съжителстват танците на Тропикана с аромата на кубински пури и ром.
Страната, в която богатите се возят в руски автомобили, а бедните в ретро кадилаци.
Страната, в която ще видите рушащи се, но радващи с ярките си цветове колониални сгради, усмихнати и дружелюбни хора, сластни танци, почти липсващ интернет, безумна бюрокрация, плажове-мечта – всеки ден в Куба е като разходка из съкровищница.

ДЕН 1 | Полет до Куба

Ще кацнете в Хавана. Нашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Хавана.

 

ДЕН 2 | Хавана

Закуска. Може да разгледате самостоятелно или да изберете полудневна екскурзия в „красавицата“ Хавана (пакет „Допълнителни екскурзии“). Панорамната обиколка с автобус ще започне с площада на Революцията, булевард „Малекон“, Университета, Националния хотел на Куба и Капитолия. Следва пешеходна обиколка из Стара Хавана – площад „Сан Франциско“, Стария площад, Оръжейния площад и Централния парк. Ще посетите и любимите барове на Хемингуей „El Floridita“ и „La Bodeguita del Medio“ както и замъка „Ел Моро“, където ще се насладите на невероятна гледка и ще може да си направите снимки. Свободно време и нощувка в района на Хавана.

 

ДЕН 3 | Хавана – Винялес

Закуска. Ще имате свободно време в Хавана или целодневна екскурзия до Винялес – провинцията на тютюна (пакет „Допълнителни екскурзии“).

По пътя ще спрете за кратка почивка в таверната „Los Barrigones“, за да усетите атмосферата на кубинското село. След като пристигнете във Винялес, ще се насладите на гледката към „Las Jazmines“ (долината на жасмините). Ще се разходите и през „The Indian Cave“ (индианската пещера) до подземната река, от където ще продължите с лодка. Ще посетите още и местна тютюнева фабрика или къщата на тютюнопроизводителите „Finca del Veguero“. Включен обяд. Нощувка в района на Хавана.

 

ДЕН 4 | Сиенфуегос

Закуска. Ще отпътувате към провинция Сиенфуегос. Ще посетите фермата „Фиеста Кампесина“. В гр. Сиенфуегос, известен като Южната перла, ще се разходите по централния булевард и в парка „Хосе Марти“ а замъка „Palacio del Valle“ ще разгледате отвън. В Сиенфуегос има многобройни ресторанти, така наречените „Paladares“, в различни ценови категории. Вечеря и нощувка в района на Сиенфуегос.

 

ДЕН 5 | Тринидад

Закуска. Може да се разходите самостоятелно из града или да изберете екскурзия до „магично синия“ Тринидад (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите плантацията „Манака Изнага“ с причудливата ú кула в покрайнините на Тринидад. Кратка пауза при долината „Сан Луис“, от която ще видите и планината Ескамбрай и Карибско море. Ще се отбиете и в керамичната фабрика. Следва пешеходна разходка из старата част на града – площадите „Plaza Mayor“ и „Plaza Real del Jigüe“. Ще се отбиете в известния бар „La Canchanchara“, където ще опитате специалитета му – освежаващ коктейл с мед и ром. Обяд в местен ресторант. Ще се върнете в Синфуегос за вечеря и нощувка.

 

 

ДЕН 6-8 | Санта Клара – о. Кайо Санта Мария

Закуска. Отпътувате за Санта Клара, където ще разгледате площада на Революцията, мавзолея на Че Гевара, паметника на бронирания влак. По-късно ще потеглите към остров Кайо Санта Мария – сбъдната карибска мечта и без съмнение един от любимите острови на посетителите на Куба. Причината за това са прекрасните, ослепително бели плажове. Ще се насладите на прекрасна почивка от 3 дни в х-л Lagunas del Mar Hotel 4* на база „Ол инклузив“.

 

ДЕН 9 | Хавана

Закуска. Ще потеглите отново към Хавана. Ще имате свободно време или възможността да посетите „Тропикана шоу“ (срещу допълнително заплащане). Нощувка в района на Хавана.

 

ДЕН 10 | Полет до България

Рано сутринта ще се отправите към летището. Полет обратно към София

Условия и забележки:

 • Условия за плащане:
  800 лева депозит при записване и сключване на договор и пълно плащане 45 дни преди заминаване.Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма:
  20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

  • От деня, следващ деня на плащане на Депозита:
   – до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора;
   – между 28 ден и 43 ден преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора;
   – между 16 ден и 27 ден преди датата на пътуването – 70% от общата цена на пътуването по Договора;
   – между 9 ден и 15 ден преди датата на пътуването – 80% от общата цена на пътуването по Договора;
   – по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на пътуването по Договора.
  • Смяна или корекция на име – начислява се такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач.

  Необходими документи за пътуването:

  • Документ за самоличност (международен паспорт или лична карта) с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно (от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай);
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите.

  Забележки:

  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно;
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите;
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от гранични власти.

  Полетно разписание – подлежи на препотвърждение 10 дни преди полета.

 

 

НАЧАЛНА ДАТА КРАЙНА ДАТА ЦЕНА
26.11.2024 08.12.2024 от 4199 лв.

 

Цената за избраната дата включва:

– ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
– ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
– БАГАЖ – 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
– TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
– НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични хотели според местната.

– ХРАНА – богати закуски на блок маса, две вечери в Сиенфуегос, Ол инклузив по време на престоя на

о. Кайо Санта Мария

– ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ включени в цената:

 • Посещение на Сиенфуегос;
 • Посещение на Санта Клара.

 

Цената не включва:

– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до        65 г.: 42,90 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

– Застраховка „Отмяна на пътуването“;
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 499,00 лв.

– В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 3 евро на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

 

Ние Ви препоръчваме:

– Пакет „Допълнителни екскурзии“ – 299,00 лв., който осигурява:

 • Полудневна екскурзия в Хавана;
 • Целодневна екскурзия до Винялес с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Тринидад с включен обяд.

Тропикана шоу 219,00 лв. на човек: