Почивка на остров Тенерифе

Почивка на остров Тенерифе

цена от €1175

Почивка на остров Тенерифе

Директен чартър до острова на вечната пролет – Тенерифе 2024 г.

15.07 всеки понеделник до 26.08.2024

7 нощувки в хотели :

 Checkin Concordia Playa 4* или  Catalonia Las Vegas 4*.

Остров Тенерифе е наричан „Остров на вечната пролет“ (Isla de la Eterna Primavera). И напълно отговаря на името си. Тук, както през лятото, така и през зимата, времето е меко и топло. Средната температура е +25 градуса. Тенерифе има и друго име: „Остров с две лица“. Това име е получил поради климата, който се различава в северните и южните части на острова. Поради планинската верига, която пресича острова, на север се е образувала влажна климатична зона, а на юг – гореща и суха

 

Топ 10 забележителности на остров Тенерифе

 • Директен чартърен полет до остров Тенерифе с включен багаж.
 • Гарантирано провеждане за всички 7 обявени дати през юли и август 2024 г.
 • 7 нощувки на база обогатен пълен пансион в хотел 4* в Пуерто де ла Крус – един от най-живописните курорти на острова.
 • Полудневна екскурзия в Пуерто де ла Крус, включена в цената.
 • Организирани екскурзии, разкриващи всички тайни на о-в Тенерифе. Ще посетим величествения вулкан Тейде, мистичния остров Ла Гомера, втория най-важен град на острова – Ла Лагуна и столицата – Санта Крус. Също така ще се забавляваме в Loro Park – най-голямата атракция на Канарите, където ще се срещнете отблизо с делфини, косатки, морски лъвове, пингвини от Южния полюс, горили от Африка, огромни сухоземни и водни костенурки, крокодили, стотици видове пеперуди и папагали, тигри и дори червена панда.
 • Хотелите са в непосредствена близост до екзотичния Лоро Парк, обявен от Tripadvisor за най-добър зоопарк в света за годината и най-добрия комплекс от басейни на Канарите – Лаго Мартианез.
 • Лицензиран български водач, водил над 5000 наши туристи на остров Тенерифе през последните 8 години, който придружава групата по време на цялата почивка.

Самолетната ни екскурзия до Пуерто де ла Крус, Тенерифе е комбинация от почивка на брега до Лаго Мартианез и Лоро Парк и разглеждане на острова с предлагани организирани екскурзии до Лоро парк, вулкана Тейде, Сан Кристобал де ла Лагуна и Санта Крус, обиколка на острова, включително „Гигантите“ и Канделария и остров Ла Гомера

 

Програма:

1

София – Тенерифе

Отпътуване от летище София (Т2) с директен чартърен полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ (с техническо спиране в Малага). Пристигане на летището в Тенерифе. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
2

Тенерифе – Пуерто де ла Крус

Закуска. Информационна среща. Обяд.

Пуерто де ла Крус (панорамна пешеходна обиколка – включена в цената).
Пуерто де ла Крус е един от основните туристически курорти на Канарските острови. Градът привлича със своята неповторима атмосфера, многобройни ресторантчета, магазинчета и красиво оформени площади. Ще се разходим по тесните калдъръмени улички на рибарското пристанище, за да се насладим на старинната архитектура, чиито най-ярки образци са: къщата „Миранда”, къщата „Консисториалес”, параклисът „Свети Телмо”, крепостта „Сан Фелипе” и кметството. След това ще стигнем до основната забележителност – катедралата „Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия”. В нея се намира покровителката на града – „Девата Кармен”. В Пуерто де ла Крус е разположен и един от най-екзотичните комплекси за отдих – изкуственото езеро с вода от океана – плаж „Лаго Мартианес”.

Вечеря. Нощувка.

3

Пуерто де ла Крус – Тейде – Пуерто де ла Крус

Закуска. Свободно време за плаж или по желание – допълнителна полудневна екскурзия до националния парк „Тейде”.

Вулканът Тейде е една от най-големите геоложки забележителности в света. Пътят ни ще мине през типични местни селца, красиви борови гори, сменяйки пейзажите от тропическа растителност към алпийска, за да стигнем до национален парк „Тейде”. Там ще имате свободно време, за да се насладите на един от най-впечатляващите вулканични пейзажи. Ще продължим към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината Уканка. На връщане ще минем покрай Центъра за проучване и изследване на атмосферата, за да се приберем в Пуерто де ла Крус.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

4

Пуерто де ла Крус – Икод де лос Винос – Гарачико – Плая де лас Америкас – Канделария – Пуерто де ла Крус

Закуска. Свободно време за плаж или по желание – допълнителна целодневна екскурзия: „Обиколка на острова”.

Нашето запознанство с острова започва с посещение на градчето Икод де лос Винос, известен винарски район, където се намира дървото – символ на Канарските острови – „Драго Миленарио”. Маршрутът ни ще продължи към град Гарачико и внушителните скали, познати като „Гигантите”. Ще спрем за свободно време и разходка в Плая де лас Америкас – един от основните туристически центрове на острова. След почивката продължаваме към град Канделария, за да посетим покровителката на Канарските острови – „Девата на Канделария”.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

5

Пуерто де ла Крус – Ла Лагуна – Санта Крус – Пуерто де ла Крус

Закуска. Свободно време за плаж или по желание – допълнителна полудневна екскурзия: „Ла Лагуна и Санта Крус”.

В първата част от нашата екскурзия ще разгледаме Ла Лагуна, главен град през 15-ти век, привличащ днес със своята старинна колониална архитектура. Ще видим площад „Аделантадо”, църквата „Сантисимо Кристоде ла Лагуна” и ще посетим стария град, за да усетим духа на миналото. Продължаваме с посещение на настоящата столица на Тенерифе – Санта Крус. По време на панорамната обиколка ще видим най-емблематичните части на града като площад „Испания“, площад „Канделария”, операта „Аудиторио”, пристанището и улица „Кастило”. Ще имате и свободно време за разходка.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

6

Пуерто де ла Крус – Ла Гомера

Закуска. Свободно време за плаж или по желание – допълнителна целодневна екскурзия до о. Ла Гомера с включен обяд.

Трансфер до пристанището на Лос Кристиянос и отпътуване с ферибот до Сан Себастиян де Ла Гомера, столицата на острова. Оттам започва нашата екскурзия към парка „Гарахонай”, природен резерват и национално наследство в Списъка на ЮНЕСКО. Ще минем през градчетата Лас Росас и Агуло, а след обяда ни в местен ресторант ще се върнем през долината Хермигуа до Сан Себастиян де ла Гомера, където ще видим църквата „Успение” и кулата „Ел Конде”. Свободно време за разходка.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

7

Пуерто де ла Крус – Лоро парк

Закуска. Свободно време за плаж или по желание – допълнителна полудневна екскурзия до Лоро парк.

Това е едно от най-екзотичните места на Тенерифе. Ще имате възможността да се разходите в ботаническа градина, разположена на 135 000 кв. м., да видите горили, леопарди, тигри, черни пантери, крокодили, пингвини, розово фламинго и много други морски и сухоземни обитатели. „Планетата на пингвините” (най-големият пингвинариум в света) е една от атракциите на парка, а в аквариума освен да се порадвате на многобройните му обитатели, ще можете да минете и под тунела на акулите. Различните шоу спектакли с папагали, делфини, тюлени и косатки ще допълнят приятните ви емоции и изживявания в парка.

Обяд. Вечеря. Нощувка.

8

Тенерифе – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Обяд. Свободно време и трансфер до летището. Отпътуване за България с директен чартърен полет. Кацане на летище София, Т2.

Допълнителна информация:

Последователността на провеждане на екскурзиите се определя на място.

Минимален брой туристи, необходим за потвърждаване на програмата – 140 човека.

Срок за анулиране на екскурзията от страна на Туроператора поради несъбран минимален брой участници – 30 дни преди началната дата.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Полетна информация

Дестинация
Полет № Излита/Каца
София Т2 [SOF] – Тенерифе [TFN] FB5467 06:00 – 11:25
Тенерифе [TFN] – София [SOF] Т2 FB5468 22:55 – 06:10 + 1

Полетна информация за 26.08. – 02.09.2024 г.

Дестинация
Полет № Излита/Каца
София Т2 [SOF] – Тенерифе [TFN] FB5467 06:00 – 11:25
Тенерифе [TFN] – София [SOF] Т2 FB5468 10:30 – 12:35

Условия за резервации

 • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
 • пълно плащане – до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

 • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
 • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване – 20% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ на хотелите от веригата  „GF“ и Best Jacaranda, които позволяват настаняване на 2 възрастни + 2 деца до 12,99 г. в едно помещение!

 

 

Дати и цени:

Настаняване в хотел Checkin Concordia Playa 4* и хотел Catalonia Las Vegas 4*.

Хотел Checkin Concordia Playa 4**** – обогатен пълен пансион – страхотно качество за цената си!

Checkin Concordia Playa 4*, FB Цена на човек в двойна стая Наличност
Лято 2024
15.07. – 22.07. 2299 лв. ограничени места
22.07. – 29.07. 2299 лв. има места
29.07. – 05.08. 2299 лв. ограничени места
05.08. – 12.08. 2299 лв. има места
12.08. – 19.08. 2299 лв. има места
19.08. – 26.08.

26.08. – 02.09.

2299 лв.

2299 лв.

има места

Хотел Catalonia Las Vegas 4**** в стандартни стаи с балкон на първа линия срещу Лаго Мартианез – обогатен полупансион

Catalonia Las Vegas 4*+ Цена на човек в двойна стая Наличност
15.07. – 22.07. 2539 лв. има места
22.07. – 29.07. 2539 лв. има места
29.07. – 05.08. 2539 лв. има места
05.08. – 12.08. 2539 лв. има места
12.08. – 19.08. 2539 лв. има места
19.08. – 26.08.

26.08. – 02.09.

2539 лв.

2539 лв.

има места

Цената включва:

 • Директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси по маршрута София – Тенерифе – София (с техническо спиране в Малага).
 • Ръчен салонен багаж – до 5 кг.
 • Чекиран багаж – до 15 кг.
 • Трансфер летище – хотел – летище.
 • 7 нощувки на съответния пансион в хотел Checkin Concordia Playa 4* (обогатен пълен пансион /закуска, обяд и вечеря + вино и минерална вода за обяд и вечеря) или Catalonia Las Vegas 4* (закуска и вечеря с включени мин. вода и вино) в стандартни стаи с балкон.
 • Полудневна екскурзия в Пуерто де ла Крус с екскурзовод на български език.
 • Представител на български език по време на престоя.
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR „Опция А“ на застрахователна компания „EUROINS“.

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии.
 • Разходи от личен характер.
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 • Туристическа такса – в случай че бъде въведена такава.
 • Бакшиш за шофьор и екскурзовод (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място в брой).
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде начислена от авиокомпанията).
 • Препоръчваме ви застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.

Отстъпки:

 • Възрастен на допълнително легло в двойна стая в х-л CheckIN Concordia Playa 4* – 40 лв.
 • Възрастен на допълнително легло в двойна стая в х-л Catalonia Las Vegas 4* – 80 лв.
 • Дете от 2 до 11,99 г., настанено на допълнително легло с двама пълноплащащи възрастни в двойна стая в х-л CheckIN Concordia Playa 4* – 250 лв.
 • Дете от 2 до 11,99 г., настанено на допълнително легло с двама пълноплащащи възрастни в двойна стая в х-л Catalonia Las Vegas 4* – 380 лв.

Доплащане:

 • Единична стая в х-л Concordia Playa 4* – 285 лв.
 • Единична стая в х-л Catalonia Las Vegas 4* – 575 лв.
 • Бакшиш за шофьор и екскурзовод (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място в брой).
 • Застраховка за възрастни от 70 г. до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.
 • *Възможна е промяна в цените!

Допълнителни екскурзии:

 • Национален парк “Тейде” – полудневна екскурзия – 50 €/ 98 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. – 25 €/ 49 лв.
 • Ла Лагуна и Санта Крус – полудневна екскурзия – 45 €/ 88 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. – 23 €/ 45 лв.
 • Обиколка на острова – целодневна екскурзия – 75 €/ 147 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. – 38 €/ 74 лв.
 • Лоро Парк – полудневна екскурзия – 60 €/ 118 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. – 30 €/ 59 лв.
 • О-в Ла Гомера – целодневна екскурзия с включен обяд – 130 €/ 254 лв. за възрастен / деца до 10,99 г. – 65 €/ 127 лв.

Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии!

Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи!