Великденски и Майски празници в Тунис

Великденски и Майски празници в Тунис

цена от €327

АLL Inclusive – Почивки в Тунис

С полет от София

30.04 – 07.05.2021 / Великден и Майски празници

 07.05 – 14.05.2021

14.05 – 05.11.2021 /всеки четвъртък

На място клиентите се обслужват на български език от лицензирани екскурзоводи, с дългогодишен опит в Тунис. Местния партньор на туроператорa е Tunisie Voyages, партньор на TUI Group, което гарантира перфектно обслужване по немски стандарт.

 

 

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

 1. ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 50 лв и доплащане 20 дни преди тръгване (Валидно за нови резервации до 31.01.2021)
 2. ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни
 3. 50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването)
 4. ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
 5. БОНУС без аналог – при установяване на covid-19 по време на пътуванеБЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка)
 6. БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

 

ПРОГРАМА от София

7 нощувки

Ден 1

София – Тунис

Излитане от летище София с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки.

Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфера – около 1 час.

Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления.

 

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

 

Целодневна екскурзия до Кап Бон

Келибия – Керкуан – Хауариа – винарна Бакхус

Отпътуване сутринта от Монастир/ Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км. )

Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис.

Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).

Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).

Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).

Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)

 

Връщане в хотелите. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

1-ви ден: Хамамет – Сус- (90 км. /около 1 час)- Монастир (56 км. / около 1:10 часа) – Ел Джем (60 км/около 40 мин.) – Матмата (240 км./около 3 часа) – Дуз (110 км./около 1 час и 15 мин.).

 

 • Двудневна екскурзия Сахаранай-голямото пясъчно море в света. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара.

 

 • Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията

 

Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци, „Берберската столица на Тунис“, където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.

Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки).

 • След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”, разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее.

Настаняване в хотела. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

2-ри ден: Дуз – Тозьор (120 км./около 1 час и 45 мин.) – Гафса (140 км./около 2 часа) – Кайруан (200 км. /около 2 часа и 30 мин.) – Сус (60 км./около 40 мин.) – Хамамет (90 км.около 1 час).

 

Ранна закуска.

 

 • На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
 • Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
 • В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза– кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
 • Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
 • Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.

Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.

 

 • След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба– един от шедьоврите на ислямската архитектура.
 • Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.

 

Връщане в хотелите в Хамамет, Монастир и Сус за вечеря.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:

Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб / около 20 мин

 

 • Разходка с катамаран – няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.

или

 

 • Разходка с пиратски кораб – едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение.

 

И

 

Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)

Хотели в Хамамет:  за Мединат Ал Захра около 90 км./около 1 час.

Хотели в Сус:  за Мединат Ал Захра около 15 км. /около 15 мин.

Хотели в Монастир: за Мединат Ал Захра около 25 км. /около 35 мин.

 

Вечерна екскурзия по желание:

 • Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.

Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

 

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Тунис – Картаген – Сиди Бу Саид

Хотели в Хамамет: Хамамет – Тунис (55 км./около 1 час) – Картаген (19 км./около 20 мин.) – Сиди Бу Саид (6 км./около 5 мин.).

Хотели в Сус: Сус – Хамамет (90 км./около 1 час) – Тунис (55км./около 1 час) – Картаген (19 км./около 20 мин.) – Сиди Бу Саид(6 км./около 5 мин.).

Хотели в Монастир: Монастир – Тунис (184 км./около 2:20 часа) – Картаген (19 км./около 20 мин.) – Сиди Бу Саид (6 км./около 5 мин.).

 

 • Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид:
  Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света- бужуто в тунизийското културно наследсто.

 

Обяд (без включени напитки).

 

След обяда тръгваме за античния Картаген – перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

 

ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията.

 

 • Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.
 • Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата в ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела.

 

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря. Нощувка.
Ден 8

Закуска.

Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час.

 

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

София – Енфида: 08:00 ч. / 08:45 ч.

Енфида – София: 09:35 ч. / 14:25 ч.

 

Условия за потвърждаване и анулиране:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката.

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

 

 

 

Vincci Nozha Beach 4* PLUS

Разположен в северната курортна зона на Хамамет – Нозха, на брега на прекрасен пясъчен плаж. Различни видове стаи, ресторанти, барове, басейни, СПА център, анимация и мини аквапарк.

Множество магазини, заведения, наргиле бар в близост до хотела.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за нови резервации направени до 12.04 или до изчерпване на промоционалните места:

*Офертата е валидна за нови резервации направени от 06.04 до 12.04 или изчерпване на промоционалните места

Максимално настаняване 2+1 или 3

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 948 940 1053 1049 817 775 730 699
*07.05 – 14.05 948 640 1053 999 817 640 730 582
14.05 – 21.05 948 840 1053 1009 817 745 730 682
21.05 – 28.05 948 840 1053 1009 817 745 730 682
28.05 – 04.06 1053 916 1181 1126 891 798 783 720
04.06 – 11.06 1053 816 1181 1026 891 698 783 620
11.06 – 18.06 1053 816 1181 1026 891 698 783 620
18.06 – 25.06 1053 816 1181 1026 891 698 783 620
25.06 – 02.07 1181 1342 981 847
02.07 – 09.07 1181 1342 981 847
09.07 – 16.07 1181 1342 981 847
16.07 – 23.07 1181 1342 981 847
23.07 – 30.07 1181 1342 981 847
30.07 – 06.08 1262 1455 1037 887
06.08 – 13.08 1262 1455 1037 887
13.08 – 20.08 1262 1455 1037 887
20.08 – 27.08 1262 1455 1037 887
27.08 – 03.09 1262 1455 1037 887
03.09 – 10.09 1053 1181 891 783
10.09 – 17.09 948 1053 817 730
17.09 – 24.09 948 1053 817 730
24.09 – 01.10 948 1053 817 730
01.10 – 08.10 948 1053 817 730
08.10 – 15.10 948 1053 817 730
15.10 – 22.10 948 1053 817 730
22.10 – 29.10 948 1053 817 730
29.10 – 05.11 948 1053 817 730

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в фамилна стая за нови резервации направени до 29.03 или до изчерпване на промоционалните места

Максимално настаняване 2+2 или 3+1

7 ALL Човек в двойна стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop
30.04 – 07.05 1195 1012 1012
07.05 – 14.05 1195 1012 1012
14.05 – 21.05 1195 1012 1012
21.05 – 28.05 1195 1012 1012
28.05 – 04.06 1238 1042 1042
04.06 – 11.06 1238 1042 1042
11.06 – 18.06 1238 1042 1042
18.06 – 25.06 1238 1042 1042
25.06 – 02.07 1238 1042 1042
02.07 – 09.07 1380 1142 1142
09.07 – 16.07 1380 1142 1142
16.07 – 23.07 1579 1281 1281
23.07 – 30.07 1579 1281 1281
30.07 – 06.08 1579 1281 1281
06.08 – 13.08 1579 1281 1281
13.08 – 20.08 1579 1281 1281
20.08 – 27.08 1579 1281 1281
27.08 – 03.09 1579 1281 1281
03.09 – 10.09 1238 1042 1042
10.09 – 17.09 1238 1042 1042
17.09 – 24.09 1195 1012 1012
24.09 – 01.10 1195 1012 1012
01.10 – 08.10 1195 1012 1012
08.10 – 15.10 1195 1012 1012
15.10 – 22.10 1195 1012 1012
22.10 – 29.10 1195 1012 1012
29.10 – 05.11 1195 1012 1012

 

*********************************************************************************************

Samira Club 3* Standard

В спокоен район на брега на морето, на 5 км от центъра на Хамамет, заобиколен от градини и зеленина.

Част от известна международна верига, 3 басейна, собствен плаж, комфортни стаи, ресторант, бар, фитнес център и масажи, висококачествено обслужване.

Цените са в ЛЕВА на човек, в Стандартна/Фамилна стая за ранни записвания до 12.04:

*Офертата е валидна за нови резервации направени от 06.04 до 12.04 или до изчерпване на промоционалните места

Максимално настаняване 2+1, 3+1, 2+2, 4

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 940 973 940 631
*07.05 – 14.05 840 680 873 799 840 680 631 531
14.05 – 21.05 840 873 840 631
21.05 – 28.05 850 898 850 631
28.05 – 04.06 850 898 850 631
04.06 – 11.06 850 898 850 631
11.06 – 18.06 883 956 883 631
18.06 – 25.06 883 956 883 631
25.06 – 02.07 932 1025 932 631
02.07 – 09.07 996 1117 996 631
09.07 – 16.07 1020 1191 1020 631
16.07 – 23.07 1020 1191 1020 631
23.07 – 30.07 1020 1191 1020 631
30.07 – 06.08 1044 1214 1044 631
06.08 – 13.08 1044 1214 1044 631
13.08 – 20.08 1044 1214 1044 631
20.08 – 27.08 1044 1214 1044 631
27.08 – 03.09 1044 1214 1044 631
03.09 – 10.09 883 956 883 631
10.09 – 17.09 883 956 883 631
17.09 – 24.09 850 898 850 631
24.09 – 01.10 850 898 850 631
01.10 – 08.10 840 873 840 631
08.10 – 15.10 840 873 840 631
15.10 – 22.10 840 873 840 631
22.10 – 29.10 840 873 840 631
29.10 – 05.11 840 873 840 631

*************************************************************************************************

Vincci Marillia 4* Premium

Перфектна локация – на брега на морето в Ясмин Хамамет, на пешеходно разстояние (10-15 мин) от новата медина, търговския център Costa Mall и тематичния парк Carthage Land.

Широк пясъчен плаж, 2 открити и 1 закрит плувни басейна, СПА център, голямо разнообразие от стаи, ресторант, барове, детска площадка, вечерни забавления.

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за нови резервации направени до 12.03 или до изчерпване на промоционалните места:

Максимално настаняване 2+1 или 3

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 1090 992 1192 1074 953 950 861 709
07.05 – 14.05 1090 892 1192 974 953 892 861 709
14.05 – 21.05 1090 892 1192 974 953 892 861 709
21.05 – 28.05 1090 892 1192 974 953 892 861 709
28.05 – 04.06 1192 974 1309 1067 1024 974 912 749
04.06 – 11.06 1192 974 1309 1067 1024 974 912 749
11.06 – 18.06 1192 974 1309 1067 1024 974 912 749
18.06 – 25.06 1192 974 1309 1067 1024 974 912 749
25.06 – 02.07 1265 1032 1411 1149 1075 1032 948 779
02.07 – 09.07 1265 1411 1075 948
09.07 – 16.07 1265 1411 1075 948
16.07 – 23.07 1338 1506 1126 985
23.07 – 30.07 1338 1506 1126 985
30.07 – 06.08 1338 1506 1126 985
06.08 – 13.08 1338 1506 1126 985
13.08 – 20.08 1338 1506 1126 985
20.08 – 27.08 1338 1506 1126 985
27.08 – 03.09 1192 1309 1024 912
03.09 – 10.09 1192 1309 1024 912
10.09 – 17.09 1192 1309 1024 912
17.09 – 24.09 1192 1309 1024 912
24.09 – 01.10 1090 1192 953 861
01.10 – 08.10 1090 1192 953 861
08.10 – 15.10 1090 1192 953 861
15.10 – 22.10 1090 1192 953 861
22.10 – 29.10 1090 1192 953 861
29.10 – 05.11 1090 1192 953 861

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в супериорна фамилна стая за нови резервации направени до 29.03 или до изчерпване на промоционалните места:

Максимално настаняване 2+2 или 3+1 или 4

7 ALL Човек в двойна стая 3-ти възрастен  Дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop
30.04 – 07.05 1006 985 881
07.05 – 14.05 976 953 861
14.05 – 21.05 976 953 861
21.05 – 28.05 976 953 861
28.05 – 04.06 1070 1024 912
04.06 – 11.06 1070 1024 912
11.06 – 18.06 1070 1024 912
18.06 – 25.06 1070 1024 912
25.06 – 02.07 1137 1075 948
02.07 – 09.07 1355 1165 1038
09.07 – 16.07 1355 1165 1038
16.07 – 23.07 1428 1216 1075
23.07 – 30.07 1428 1216 1075
30.07 – 06.08 1428 1216 1075
06.08 – 13.08 1428 1216 1075
13.08 – 20.08 1428 1216 1075
20.08 – 27.08 1428 1216 1075
27.08 – 03.09 1282 1114 1002
03.09 – 10.09 1282 1114 1002
10.09 – 17.09 1282 1114 1002
17.09 – 24.09 1282 1114 1002
24.09 – 01.10 1180 1043 951
01.10 – 08.10 1180 1043 951
08.10 – 15.10 1180 1043 951
15.10 – 22.10 1180 1043 951
22.10 – 29.10 1180 1043 951
29.10 – 05.11 1180 1043 951

 

**************************************************************************************************

Sentido Phenicia 4* SUPERIOR

В спокоен район на брега на морето, на 5 км от центъра на Хамамет, заобиколен от градини и зеленина.

Част от известна международна верига, 3 басейна, собствен плаж, комфортни стаи, ресторант, бар, фитнес център и масажи, висококачествено обслужване.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за нови резервации направени до 12.03 или до изчерпване на промоционалните места

Максимално настаняване 2+1 или 3

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 1221 1097 1331 1185 1044 1025 926 791
07.05 – 14.05 1221 997 1331 1085 1044 997 926 691
14.05 – 21.05 1221 997 1331 1085 1044 997 926 691
21.05 – 28.05 1221 997 1331 1085 1044 997 926 691
28.05 – 04.06 1262 1030 1427 1162 1073 1030 947 697
04.06 – 11.06 1262 1030 1427 1162 1073 1030 947 697
11.06 – 18.06 1262 1030 1427 1162 1073 1030 947 697
18.06 – 25.06 1262 1030 1427 1162 1073 1030 947 697
25.06 – 02.07 1262 1030 1427 1162 1073 1030 947 697
02.07 – 09.07 1400 1564 1169 1015
09.07 – 16.07 1400 1564 1169 1015
16.07 – 23.07 1592 1756 1304 1111
23.07 – 30.07 1592 1756 1304 1111
30.07 – 06.08 1592 1756 1304 1111
06.08 – 13.08 1592 1756 1304 1111
13.08 – 20.08 1592 1756 1304 1111
20.08 – 27.08 1592 1756 1304 1111
27.08 – 03.09 1592 1756 1304 1111
03.09 – 10.09 1262 1427 1073 947
10.09 – 17.09 1262 1427 1073 947
17.09 – 24.09 1221 1331 1044 926
24.09 – 01.10 1221 1331 1044 926
01.10 – 08.10 1221 1331 1044 926
08.10 – 15.10 1221 1331 1044 926
15.10 – 22.10 1221 1331 1044 926
22.10 – 29.10 1221 1331 1044 926
29.10 – 05.11 1221 1331 1044 926

****************************************************************************************************

Iberostar Kantaoui Bay 5* PREMIUM

Петзвезден лукс на брега на морето, на 3 км от пристанището Ел Кантауи, в Сус.

Хотел от известна международн аверига с всичко, необходимо за една незаравима почивка.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за резервации до 29.03:

Максимално настаняване 2+1 или 3

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 1085 1150 910 793
07.05 – 14.05 1284 2068 1049 892
14.05 – 21.05 1284 2068 1049 892
21.05 – 28.05 1284 2068 1049 892
28.05 – 04.06 1284 2068 1049 892
04.06 – 11.06 1284 2068 1049 892
11.06 – 18.06 1317 1667 1072 908
18.06 – 25.06 1317 1667 1072 908
25.06 – 02.07 1317 1667 1072 908
02.07 – 09.07 1317 1667 1072 908
09.07 – 16.07 1394 2288 1126 947
16.07 – 23.07 1394 2288 1126 947
23.07 – 30.07 1593 2686 1265 1046
30.07 – 06.08 1593 2686 1265 1046
06.08 – 13.08 1593 2686 1265 1046
13.08 – 20.08 1593 2686 1265 1046
20.08 – 27.08 1593 2686 1265 1046
27.08 – 03.09 1350 2200 1095 925
03.09 – 10.09 1350 2200 1095 925
10.09 – 17.09 1350 2200 1095 925
17.09 – 24.09 1350 2200 1095 925
24.09 – 01.10 1229 1541 1010 864
01.10 – 08.10 1085 1150 910 793
08.10 – 15.10 1085 1150 910 793
15.10 – 22.10 1085 1150 910 793
22.10 – 29.10 1085 1150 910 793
29.10 – 05.11 1085 1150 910 793

 

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за резервации до 29.03:

Максимално настаняване 3+1 или 2+2

7 ALL Човек в двойна стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2-ро дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 1229 1010 682 864
07.05 – 14.05 1449 1165 737 975
14.05 – 21.05 1449 1165 737 975
21.05 – 28.05 1449 1165 737 975
28.05 – 04.06 1449 1165 737 975
04.06 – 11.06 1449 1165 737 975
11.06 – 18.06 1516 1211 754 1008
18.06 – 25.06 1516 1211 754 1008
25.06 – 02.07 1516 1211 754 1008
02.07 – 09.07 1516 1211 754 1008
09.07 – 16.07 1626 1288 781 1063
16.07 – 23.07 1626 1288 781 1063
23.07 – 30.07 1814 1420 828 1157
30.07 – 06.08 1814 1420 828 1157
06.08 – 13.08 1814 1420 828 1157
13.08 – 20.08 1814 1420 828 1157
20.08 – 27.08 1814 1420 828 1157
27.08 – 03.09 1814 1420 828 1157
03.09 – 10.09 1527 1219 757 1013
10.09 – 17.09 1527 1219 757 1013
17.09 – 24.09 1372 1110 718 936
24.09 – 01.10 1372 1110 718 936
01.10 – 08.10 1240 1018 685 870
08.10 – 15.10 1240 1018 685 870
15.10 – 22.10 1240 1018 685 870
22.10 – 29.10 1240 1018 685 870
29.10 – 05.11 1240 1018 685 870

 

*****************************************************************************************************

Iberostar Averroes 4* PREMIUM

Хотел от веригата Iberostar, разположен на плажа в курорта Ясмин Хамамет, на 600 метра от новата медина и увеселителния парк Carthage Land.

Просторни стаи, гурме местни и международни ястия в ресторантите на хотела, голям открит басейн, отопляем закрит басейн и СПА център с турска баня, сауна и масажни услуги. Висококачествено обслужване.

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за резервации до 29.03:

Максимално настаняване 2+1 или 3

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop
30.04 – 07.05 964 1015 825 732
07.05 – 14.05 1129 1758 940 815
14.05 – 21.05 1129 1758 940 815
21.05 – 28.05 1129 1758 940 815
28.05 – 04.06 1129 1758 940 815
04.06 – 11.06 1129 1758 940 815
11.06 – 18.06 1151 1430 956 826
18.06 – 25.06 1151 1430 956 826
25.06 – 02.07 1151 1430 956 826
02.07 – 09.07 1151 1430 956 826
09.07 – 16.07 1240 1979 1018 870
16.07 – 23.07 1240 1979 1018 870
23.07 – 30.07 1372 2244 1110 936
30.07 – 06.08 1372 2244 1110 936
06.08 – 13.08 1372 2244 1110 936
13.08 – 20.08 1372 2244 1110 936
20.08 – 27.08 1372 2244 1110 936
27.08 – 03.09 1162 1825 964 831
03.09 – 10.09 1162 1825 964 831
10.09 – 17.09 1162 1825 964 831
17.09 – 24.09 1162 1825 964 831
24.09 – 01.10 1074 1320 902 787
01.10 – 08.10 964 1015 825 732
08.10 – 15.10 964 1015 825 732
15.10 – 22.10 964 1015 825 732
22.10 – 29.10 964 1015 825 732
29.10 – 05.11 964 1015 825 732

 

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в фамилна стая за резервации до 29.03:

Максимално настаняване 5

7 ALL Човек в двойна стая 3/4-ти възрастен 1/2-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop
30.04 – 07.05 1162 847 785
07.05 – 14.05 1317 847 785
14.05 – 21.05 1317 847 785
21.05 – 28.05 1317 847 785
28.05 – 04.06 1317 925 841
04.06 – 11.06 1317 925 841
11.06 – 18.06 1350 925 841
18.06 – 25.06 1350 925 841
25.06 – 02.07 1350 925 841
02.07 – 09.07 1350 1008 900
09.07 – 16.07 1471 1008 900
16.07 – 23.07 1471 1008 900
23.07 – 30.07 1615 1008 900
30.07 – 06.08 1615 1072 946
06.08 – 13.08 1615 1072 946
13.08 – 20.08 1615 1072 946
20.08 – 27.08 1615 1072 946
27.08 – 03.09 1615 1072 946
03.09 – 10.09 1394 944 854
10.09 – 17.09 1394 944 854
17.09 – 24.09 1273 944 854
24.09 – 01.10 1273 944 854
01.10 – 08.10 1162 842 782
08.10 – 15.10 1162 842 782
15.10 – 22.10 1162 842 782
22.10 – 29.10 1162 842 782
29.10 – 05.11 1162 842 782

***************************************************************************************************

Steigenberger Marhaba Thalasso 5* LUX

Разположен в северната курортна зона на Хамамет – Нозха, на брега на прекрасен пясъчен плаж. Различни видове стаи, ресторанти, барове, басейни, СПА център, анимация и мини аквапарк.

Множество магазини, заведения, наргиле бар в близост до хотела.

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в супериорна стая за ранни записвания до 12.03:

Максимално настаняване 2+1

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 1-во дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop
30.04 – 07.05 1403 1596 1017
07.05 – 14.05 1403 1596 1017
14.05 – 21.05 1403 1596 1017
21.05 – 28.05 1403 1596 1017
28.05 – 04.06 1506 1776 1069
04.06 – 11.06 1506 1776 1069
11.06 – 18.06 1506 1776 1069
18.06 – 25.06 1506 1776 1069
25.06 – 02.07 1506 1776 1069
02.07 – 09.07 1834 1233
09.07 – 16.07 1834 1233
16.07 – 23.07 1834 1233
23.07 – 30.07 1834 1233
30.07 – 06.08 1834 1233
06.08 – 13.08 1834 1233
13.08 – 20.08 1834 1233
20.08 – 27.08 1834 1233
27.08 – 03.09 1622 1918 1126
03.09 – 10.09 1622 1918 1126
10.09 – 17.09 1622 1918 1126
17.09 – 24.09 1622 1918 1126
24.09 – 01.10 1622 1918 1126
01.10 – 08.10 1622 1918 1126
08.10 – 15.10 1467 1725 1049
15.10 – 22.10 1467 1725 1049
22.10 – 29.10 1467 1725 1049
29.10 – 05.11 1467 1725 1049

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в Бунгало Лукс Фемили за ранни записвания до 29.03:

Максимално настаняване 2+2, 3 или 3+1

7 ALL Човек в двойна стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 1464 1316 1082
23.04 – 30.04 1464 1316 1082
30.04 – 07.05 1464 1316 1082
07.05 – 14.05 1464 1316 1082
14.05 – 21.05 1468 1316 1082
21.05 – 28.05 1468 1316 1082
28.05 – 04.06 1468 1356 1134
04.06 – 11.06 1468 1356 1134
11.06 – 18.06 1571 1356 1134
18.06 – 25.06 1571 1356 1134
25.06 – 02.07 1571 1356 1134
02.07 – 09.07 1571 1586 1298
09.07 – 16.07 1571 1586 1298
16.07 – 23.07 1899 1586 1298
23.07 – 30.07 1899 1586 1298
30.07 – 06.08 1899 1586 1298
06.08 – 13.08 1899 1586 1298
13.08 – 20.08 1899 1586 1298
20.08 – 27.08 1899 1586 1298
27.08 – 03.09 1899 1437 1191
03.09 – 10.09 1899 1437 1191
10.09 – 17.09 1687 1437 1191
17.09 – 24.09 1687 1437 1191
24.09 – 01.10 1687 1437 1191
01.10 – 08.10 1687 1437 1191
08.10 – 15.10 1687 1329 1114
15.10 – 22.10 1687 1329 1114
22.10 – 29.10 1532 1329 1114
29.10 – 05.11 1532 1329 1114

*****************************************************************************************************

TUI Magic Life Skanes 4* Premium

Хотел на брега на средиземно море, с аква парк за малки и големи, богата анимация и чудесна локация в курорта Монастир. Перфектното място за семейна почивка в Тунис.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за нови резервации направени до 12.03 или до изчерпване на промоционалните места:

Максимално настаняване 2+2 или 3+1

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2-ро дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 23.04 stop stop stop stop stop
23.04 – 30.04 stop stop stop stop stop
30.04 – 07.05 1178 1099 1383 1299 975 939 500 839 799
07.05 – 14.05 1178 1059 1383 1099 975 909 500 839 799
14.05 – 21.05 1178 1059 1383 1099 975 909 500 847 799
21.05 – 28.05 1178 1383 975 500 847
28.05 – 04.06 1194 1399 986 500 886
04.06 – 11.06 1194 1399 986 500 886
11.06 – 18.06 1273 1509 1041 500 886
18.06 – 25.06 1273 1509 1041 500 918
25.06 – 02.07 1273 1509 1041 500 918
02.07 – 09.07 1336 1588 1085 500 918
09.07 – 16.07 1336 1588 1085 500 949
16.07 – 23.07 1336 1588 1085 500 949
23.07 – 30.07 1399 1667 1129 500 949
30.07 – 06.08 1399 1667 1129 500 949
06.08 – 13.08 1399 1667 1129 500 949
13.08 – 20.08 1399 1667 1129 500 886
20.08 – 27.08 1399 1667 1129 500 886
27.08 – 03.09 1273 1509 1041 500 886
03.09 – 10.09 1273 1509 1041 500 847
10.09 – 17.09 1273 1509 1041 500 847
17.09 – 24.09 1194 1399 986 500 839
24.09 – 01.10 1194 1399 986 500 839
01.10 – 08.10 1178 1383 975 500 839
08.10 – 15.10 1178 1383 975 500 839
15.10 – 22.10 1178 1383 975 500 839
22.10 – 29.10 1178 1383 975 500 839
29.10 – 05.11 1178 1383 975 500 839

***********************************************************************************************************

 

TUI Blue by Two SCHEHERAZADE 4* Premium

ADULT ONLY

Модерен хотел само за възрастни, прелагащ спокойна почивка на фона на тюркоазеното Средиземно море.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за нови резервации направени до 12.03 или до изчерпване на промоционалните места:

Максимално настаняване 2

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая
16.04 – 23.04 stop stop
23.04 – 30.04 stop stop
30.04 – 07.05 1178 1383
07.05 – 14.05 1178 1383
14.05 – 21.05 1178 1383
21.05 – 28.05 1178 1383
28.05 – 04.06 1210 1430
04.06 – 11.06 1210 1430
11.06 – 18.06 1289 1525
18.06 – 25.06 1289 1525
25.06 – 02.07 1289 1525
02.07 – 09.07 1415 1699
09.07 – 16.07 1415 1699
16.07 – 23.07 1415 1699
23.07 – 30.07 1494 1793
30.07 – 06.08 1494 1793
06.08 – 13.08 1494 1793
13.08 – 20.08 1494 1793
20.08 – 27.08 1494 1793
27.08 – 03.09 1289 1525
03.09 – 10.09 1289 1525
10.09 – 17.09 1289 1525
17.09 – 24.09 1210 1430
24.09 – 01.10 1210 1430
01.10 – 08.10 1178 1383
08.10 – 15.10 1178 1383
15.10 – 22.10 1178 1383
22.10 – 29.10 1178 1383
29.10 – 05.11 1178 1383

***************************************************************************************************

TUI Blue by Two SCHEHERAZADE 4* Premium

ADULT ONLY

Модерен хотел само за възрастни, прелагащ спокойна почивка на фона на тюркоазеното Средиземно море.

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая за нови резервации направени до 29.03 или до изчерпване на промоционалните места:

Максимално настаняване 2

7 ALL Човек в двойна стая Единична стая
16.04 – 23.04 stop stop
23.04 – 30.04 stop stop
30.04 – 07.05 1178 1383
07.05 – 14.05 1178 1383
14.05 – 21.05 1178 1383
21.05 – 28.05 1178 1383
28.05 – 04.06 1210 1430
04.06 – 11.06 1210 1430
11.06 – 18.06 1289 1525
18.06 – 25.06 1289 1525
25.06 – 02.07 1289 1525
02.07 – 09.07 1415 1699
09.07 – 16.07 1415 1699
16.07 – 23.07 1415 1699
23.07 – 30.07 1494 1793
30.07 – 06.08 1494 1793
06.08 – 13.08 1494 1793
13.08 – 20.08 1494 1793
20.08 – 27.08 1494 1793
27.08 – 03.09 1289 1525
03.09 – 10.09 1289 1525
10.09 – 17.09 1289 1525
17.09 – 24.09 1210 1430
24.09 – 01.10 1210 1430
01.10 – 08.10 1178 1383
08.10 – 15.10 1178 1383
15.10 – 22.10 1178 1383
22.10 – 29.10 1178 1383
29.10 – 05.11 1178 1383

 

Пакетните цени са в ЛЕВА на човек и включват:

 • Самолетен билет София – Енфида – София с включени летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
 • Съответният брой нощувки на база All Inclusive;
 • Представител на туроператора.
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;

 

Пакетните цени не включват:

 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • Двудневна екскурзия Пустинята Сахара: 230 лева на възрастен / 230 лева на дете;
 • Джип сафари – включено в цента – По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи;
 • По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 30 динара/10 евро на човек; АТВ – 50 динара/17 евро за 1 човек; делтапланер при подходящи условия – 70 динара/24 евро на човек;
 • Целодневна екскурзия до Кап Бон с включен обяд, входна такса за руините и дегустация на вино – 115 лева на възрастен / 115 лева на дете;
 • Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 120 лева на възрастен / 60 лева на дете;
 • Полудневна екскурзия разходка с катамаран: 80 лева на възрастен / 50 лева на дете;
 • Полудневна екскурзия разходка с пиратски кораб: 80 лева на възрастен / 50 лева на дете;
 • Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра шоу програма + вечеря: 96 лева на възрастен / 96 лева на дете;
 • Туристическа такса от 3 тунизийски динара на човек на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон;

 

 

Екскурзии Тунис Сезон 2021

 

Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 40 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.

Екскурзия Вид Цена за възрастен Цена дете

2 – 11.99 г.

в лева в лева
Сахара и нейната магия Двудневна 230 230
Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид Целодневна 120 60
Кап Бон Целодневна 115 115
Разходка с пиратка лодка Полудневна 80 50
Разходка с катамаран Полудневна 80 50
Мадинат ал Захра Вечерна 96 96

 

Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (Целодневна)

Цена: 120 лева за възрастен / 60 лева за деца 2-11,99 г.

Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.

Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка – бужуто в тунизийското културно наследсто. В продължение на 3000 години, Тунис е бил дом на много цивилизации и всички те са намерили място в националния музей. В него се намира най-голямата световна колекция от римски мозайки, включително известната мозайка, изобразяваща поета Вергилий. Видяното в Бардо, го няма другаде по света – десетки изящни мозайки украсяват стените и подовете му във възхитителна демонстрация на изтънчения вкус и майсторство на древните творци.

Обяд (без включени напитки).

Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген– перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността, Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римския период в Картаген най – добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатърът на Адриан.

Разглеждане на руините, римските бани на Антонин и амфитеатъра на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид–  средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.

Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.

Важно: входните такси за разглежданите обекти в Картаген, Тунис и Сиди Бу Саид са включени в цената, като на място се заплаща по 1 динар за снимане на обектите ( общо 3 динара на човек)

 

Цената включва: трансфер, обяд, билет за музея „Бардо“, беседа на български език.

Цената не включва: напитки по време на обяда, такса снимане за всеки от обектите, дължима на място, и разходи от личен характер.

 

Сахара и нейната магия (Двудневна)

Цена: 230 лева за възрастен /230 лева за деца 2-11,99 г.

Започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахаранай-голямото пясъчно море в света. Там ще яздим камили, ще се любуваме на удивителните пейзажи в оазисите с финикови палми, ще видим как живеят троглодитите – хората, избрали за битието си подземни пещери в пустинята вместо удобствата на съвременния град, ще попаднем и сред декора на филмовата мегапродукция „Междузвездни войни”.

По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден.

Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и трети в света ( след Рим и Капуа ) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35000 зрители. Колизеумът е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.

Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци – През XIV век роденият в Тунис арабски учен и историк Ибн Халдун пише, че берберите са могъщ, смел и многоброен народ, обитаващ Магреб от незапомнени времена. Селцето Матмата е сигурно най-неоспоримият пример за приспособимостта на човека, за умението му да превръща недостатъците на природната среда в предимство, за способността му да създава дом навсякъде и при всякакви условия. Ще имаме уникалната възможност за  достъп до интимното пространство на местните жители.

Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

ВАЖНО: Джип сафари – включено в цента. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 30 динара/ 10 ЕВРО на човек, АТВ – 50 динара/17 ЕВРО за 1 човек и 70 динара/ 24 ЕВРО за двама, делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 ЕВРО на човек.

На място се заплаща по 1 динар за снимане на всеки от посещаваните обекти.

На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.

Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.

В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза– кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.

Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.

Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още”Замъкът на слънцето “. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.

Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.

След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. . Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан / ЮНЕСКО / Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба– един от шедьоврите на ислямската архитектура.

Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.

 

Цената включва: трансфер с 3*/4* автобус, два обяда, входна такса за Ел Джем, офроуд с джипове, беседа на български език.

Цената не включва: напитки по време на обядите и вечерята, яздене на камили, каране на АТВ или делтапланер , такса снимане по обектите, дължима на място и разходи от личен характер.

 

Кап Бон (Целодневна)

Цена: 115 лева за възрастен / 115 лева за деца 2-11,99 г.

Келибия – Керкуан – Хауариа – винарна Бакхус

Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис. Той е най-близката до Сицилия, съответно и до Европа (с изключение на Херкулесовите стълбове), географска точка на Африка. От най-големия средиземноморски остров го отделя Сицилийския пролив.

Отпътуване сутринта от Монастир/ Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км. ) за Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).

Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.) – един от най-важните пунически градове, наред със Картаген и днешен Сус. Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).

Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).

Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)

 

Цената включва: трансфер, беседа на български език, вход за крепостта, входна такса за музея в Керкуан, обяд в ресторант в Хауариа, дегустация на вино.

Цената не включва: разходи от личен характер. Такса за снимане, дължима на място

 

Мадинат ал Захра (Вечерна)

Цена: 96 лева за възрастен / 96 лева за деца 2-11,99 г.

Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра! https://www.facebook.com/Medinat-Alzahra-Parc-644149072288586/

Екскурзията е вечерно мероприятие и отпътуването от хотелите е в около 16-17 ч. При пристигане в комплекса първо се разглежда вътрешен двор с животни – овце, змии, ястреби, “целуваща” камила… В няколко малки едноетажни сгради ще можете да се запознаете с дейности от бита на берберите – жени пекат хляб, тъкат килими и още, и още… След това, на специална сцена започва ритуал берберска сватба – в традиционни празнични носии върху специално украсена камила се извежда младоженката, съпроводена от музика, песни и акробатика върху арабски жребец.

Следва вечеря в ресторант на комплекса (включена в цената) с традиционни ястия и включени напитки (вино и безалкохолни – неограничена консумация). По време на вечерята, на сцена, на ниво над масите в продължение на около 1 час десетки танцьори, музиканти и факир забавляват гостите.

Лазерното шоу започва веднага след вечерята. Продължава около 1 час и 15 минути и разказва историята на Тунис (на руски, английски и френски езици). С най-модерната лазерна техника, на 3 огромни стени се прожектират сцени и декори, които служат за фон на самото представление – десетки актьори пресъздават битки сцени и събития от почти 3 хилядолетната история на Тунис.

Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

 

Цената включва: трансфер до Мадинат ал Захра, шоу – програма, вечеря с вино и вода

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Разходка с пиратски кораб (Полудневна)

Цена: 80 лева за възрастен / 50 лева за деца 2-11,99 г.

Разходка с пиратски кораб- едно вълнуващо плаване, спектакъл със пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение. Върнете се назад във времето, когато сте мечтали да се качите на подобен кораб, да бъдете част от пиратско приключение, да покорявате нови брегове, да търсите скрити съкровища…

 

Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.

Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

 

Разходка с катамаран (Полудневна)

Цена: 80 лева за възрастен / 50 лева за деца 2-11,99 г.

Няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.

Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис. Насладете се на вълнуващото плаване и неповторимото усещане за свобода, по време на което ще ви бъдат сервирани безалкохолни напитки и плодове, под звуците на приятна музика!

Опъваме платната за незабравима морска разходка, по време на която да се отпуснете в приятно безгрижие. Изживейте усещането да плавате, задвижвани единствено от вятъра на борда на ветроходен катамаран и удоволствието да достигнете до красиви заливи, достъпни единствено по вода.

Екскурзията започва след закуска, връщането в хотелите е за обяд.

 

Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.

Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи