О-в МАДЕЙРА – ОСТРОВЪТ НА ЦВЕТЯТА

О-в МАДЕЙРА – ОСТРОВЪТ НА ЦВЕТЯТА

цена от €799

О-в МАДЕЙРА – ОСТРОВЪТ НА ЦВЕТЯТА 

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА С ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ 

20.09.2022 – 25.09.2022
5 нощувки
Директен чартърен полет от София

от 799 евро

 

Почивка на остров Мадейра

Остров Мадейра – райско кътче, където ще пожелаете да останете завинаги.. Естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино с едноименната марка „Мадейра”, уникалната флора и фауна ще Ви пленят!
Той е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата.

Почивка на остров Мадейра

Програма:

1 ден (вторник): София – о. Мадейра

Заминаване от летище София, терминал 2 в 09.00 ч. Пристигане във Фуншал, Мадейра в 12.30 ч. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка.

2 ден (сряда): Закуска. Полудневен сити тур на града Фуншал ( включен в цената на пакета). В центъра на града ще посетим катедралата Se, чиято неповторимо красива Испанско- арабска архитектура произхожда от готическо – романския стил. Ще посетим сити маркета на града с типичните цветя, плодове, зеленчуци и накрая разбира се уникален рибен пазар. След това ще посетим Ботаническата градина,

където ще се насладим на уникалните типични за Мадейра цветя, дървета и други растения. Ще посетим и фабриката за бродерии, където красивите избродирани дизайни се отпечатват върху платовете и се получават уникални дизайнерски елементи. Накрая ще посетим и винарна, където ще можем да тестваме вина от Мадейра, както и да си закупим такива. Свободно време и нощувка.

3 ден (четвъртък): Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до ПОРТО МОНИЗ. След закуска тръгваме по крайбрежния път към малките рибарски селища в Camara de Lobos. Ще направим обиколка и ще посетим Cabo Girao – най-високата точка в Европа и втория по височина в света нос (580 м). Връщаме се обратно на главният път и продължаваме към Ribeira Brava. Кратка спирка ще ви позволи да разгледате приятното крайморско селище преди да отидем до Sierra de Agua, от която точка при ясно време ще можете да видите прекрасната гледка на Северния и на Южния бряг. Продължавайки към S.Vissente се наслаждаваме на уникалната растителност на гората с laurissilva. Пристигайки на крайбрежието се насочваме към Порто Мониз като имаме възможността да се насладим на пътя, построен между ливадите и издълбан в скалите. След пристигане в Порто Мониз ще презаредим батериите с приятен обяд в местен ресторант, заобиколен от естествени водни басейни (по желание, доплащане на място в деня на екскурзията – 16 евро/възрастен, 8 евро/дете). По пътя обратно към Фуншал ще видим и Paul da Serra, 1400m високо плато. От там слизаме надолу към крайбрежието до Ponta Sol, Ribeira Brava и продължаваме по магистралата към Фуншал. Нощувка.

4 ден (петък): Закуска. Възможност за полудневен тур до Монте. Монте е любима дестинация още от XIX век. Кабинковият лифт ви отвежда до най-високата част на града, откъдето се открива живописна гледка към близнакът-фасада на църквата от XVIII век, която е основна забележителност на града. В Монте ще разгледате Тропическите градини на двореца. Градините са сред най-красивите на острова, датиращи от XVIII век. Разглеждане на останалите забележителноти, които също датират от преди няколко века. Връщане обратно във Фуншал. За вечерта предлагаме доплащане за „Типична вечер в Мадейра“. Екскурзията включва посещение на местен ресторант в Мадейра, където може да се насладите на автентични ястия, като например „Еспетада“. Вечерята включва забавна програма с местни танцьори. Нощувка.

5 ден (събота): Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Сантана. Напускане на Фуншал, пътят минава през Камача, добре известен като плетачен център и място с богат фолклор. Пристигане в Poiso, отклоняваме се до Pico do Areeiro, третата най-висока точка на острова, 1810 м. При ясно и слънчево време се разкриват красиви и живописни гледки. По пътя обратно към Poiso се минава през Laurissilva, типичните гори на острова, природата е богата на разнообразни видове растения. Има малка ферма за пъстърва, която се е превърнала в задължителна спирка за всеки турист. Следващата спирка е Faial, където ще има възмоожност за обяд (по желание, доплащане на място в деня на екскурзията – 16 евро/възрастен, 8 евро/дете). Продължаваме по пътя към Сантана. Място известно с типичните триъгълни къщи, със сламени покриви и живописни градини. След това се отправяме към Порто да

Круз и Портела, за да се полюбувате на очарователната гледка към долината и внушителната скала Penha d’Aguia. На връщане към Фуншал, пътят минава през град Machico. Връщане в хотела. Опция за допълнителна екскурзия „В търсене на делфините“ (около 3 часа). Трансфер от хотела до пристанището във Фуншал. Екскурзията се провежда с катамаран като се влиза навътре в океана по предварително зададени координати, където обикновено се намират делфините. Освен тях има вероятност да видите костенурки и морски птици. Когато климатът е благоприятен и ползволява, катамаранът спира и има възможност за плуване в океана около водите на Cabo Girao. След приключване на екскурзията – трансфер до хотела. Екскурзията се провежда при минимум 8 души. Нощувка.

6 ден (неделя): Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището на о. Mадейра за полет до София в 15 ч. Пристигане на летище София в 22:00 ч.

 

 

Допълнителни услуги

Допълнителни услуги:
  • Полудневна екскурзия до Монте (около 4 часа) – 50 евро/възрастен, 25 евро/дете (2-11.99 г.);
  • Целодневна екскурзия до Порто Мониз (около 8 часа) – 44 евро/възрастен, 22 евро/дете (2-11.99 г.);
  • Целодневна екскурзия до Сантана (около 8 часа) – 44 евро/възрастен, 22 евро/дете (2-11.99 г.);
  • Типична вечеря в местен ресторант – 40 евро/възрастен, 20 евро/дете (2-11.99 г.);
  • В търсене на делфините (около 3 часа) – 50 евро / възрастен, 32 евро/дете (5-11.99 г.), 15 евро/дете под 4.99 г.;

Необходими данни за резервация:

· Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта или международен паспорт;

· ЕГН на всеки пътуващ;

· Номер на международен паспорт или лична карта;

· Националност;

· Телефон за контакт по време на пътуването;

Начини на плащане:

· Депозит 1: 200 евро от човек при потвърждение на резервацията;

· Депозит 2: 50% от стойността на резервацията до 01.03.2022 г.;

· Доплащане: 100% стойността на резервацията до 31.03.2022 г.;

· При наличие на ранни записвания или други промоционални цени, важат специалните условия (ако има такива) към конкретната оферта;

*Плащането се извършва по курс 1.95583 лв. за 1 евро.

Полезна информация:

· Безвизов режим. Необходими документи: валиден задграничен паспорт, мин. 6 месеца след датата на връщане в България!

· Полетно разписание може да бъде променено от тсрана на авиокомпанията.

· Деца до 1.99 г. НЕ ползват седалка в самолета при полетите.

· Безвизов режим. Необходими документи: валиден задграничен паспорт, мин. 6 месеца след датата на връщане в България. Българските граждани, в качеството си на граждани на ЕС, могат да влизат на територията на Португалия с валидна лична карта и имат право да пребивават за срок до 90 дни без допълнителни условия, освен изискването да притежават валидна лична карта или валиден паспорт. Деца до 18 години, могат да пътуват при наличие на нотариално заверена декларация за пътуване от родителите. Българските граждани, в качеството си на граждани на ЕС, могат да влизат на територията на Португалия с валидна лична карта и имат право да пребивават за срок до 90 дни без допълнителни условия, освен изискването да притежават валидна лична карта или валиден паспорт. Деца до 18 години, могат да пътуват при наличие на нотариално заверена декларация за пътуване от родителите.

· Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ и номерът на застрахователната полица е № 00088426/13062110000006, валидна до 11.01.2022 г.

· Минимален брой участници за осъществяване на програмата: 100 човека.

· Информация за превозвача: Авиокомпания: BULGARIA AIR, Адрес: гр. София, Летище София / Бул. Брюксел 1, Тип самолет: AirBus 320.

· Полетно разписание (Полетно разписание може да бъде променено от страна на авиокомпанията):

03.05.2022 FB7031 А320 SOF – FNC 09:00 – 12:30

08.05.2022 FB7032 A320 FNC – SOF 15:00 – 22:00

· За о-в Мадейра се пътува както с PCR тест 72 часа преди пътуване, така и с ваксинационен сертификат.

· Забележка: Чартърната програма ще бъде осъществена в зависимост и съобразно епидемичната обстановка в страната.

Анулационна Политика:

· При анулация до 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;

· При анулация от 60 до 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита;

· При анулация от 44 до 31 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 50% от общата стойност на пътуването;

· При анулация от 30 до 15 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 80% от общата стойност на пътуването;

· При по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена на пътуването;

Хотели по програмата:

 

DORISOL HOTELS 3* www.dorisol.com

Double Standard Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-6.99 г. 2-ма възр. + 1 дете 7 – 11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 799 1630 2290 2360 2388 920
Закуска и вечеря /HB 885 1780 2440 2548 2614 996

 

DO CARMO HOTEL 3* www.hoteldocarmomadeira.com

Double Standard Without Balcony

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-1199 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 845 1700 2456 2496 990

 

Double Standard With Balcony

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 858 1726 2482 2522 1016

 

HOTEL JARDINS D’AJUDA HOTEL 4* www.hoteisajuda.pt

Double Standard Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 1 възр.
Закуска / BB 870 1000
Закуска и вечеря /HB 970 1100

 

Double Standard Room Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-13.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 905 1820 2618 2660 1036
Закуска и вечеря /HB 1005 2020 2868 2960 1136

 

HOTEL FOUR VIEWS BAIA 4* (Adults Only) www.fourviewshotels.com

Double Standard Room Land View

База на изхранване Пакетна цена на човек 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 930 2736 1090
Закуска и вечеря /HB 1045 3082 1206

 

Double Standard Room Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек 3-ма възр.
Закуска / BB 985 2902
Закуска и вечеря /HB 1100 3248

 

HOTEL FOUR VIEWS MONUMENTAL 4* www.fourviewshotels.com

Double Standard Room Land View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-6.99 г. 2-ма възр + 1 дете 7-11.99 г. 1 възр.
Закуска / BB 930 1870 2570 2680 1090
Закуска и вечеря /HB 1045 2100 2800 2968 1206

 

Double Standard Room Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-6.99 г. 2-ма възр + 1 дете 7-11.99 г.
Закуска / BB 985 1980 2776 2886
Закуска и вечеря /HB 1100 2210 3006 3174

 

GOLDEN RESIDENCE HOTEL 4* www.goldenresidencehotel.com.pt

Double Standard Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 1 възр.
Закуска / BB 940 1136

 

Apartment

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. и 1 дете 2-10.99 г. 2-ма възр. + 2 деца до 1.99 г. 2-ма възр. + 1 дете 2 – 10.99 г. 2-ма възр. + 2 деца 2-10.99 г. 3-ма възр. 3-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 4-ма възр.
Закуска / BB 968 1946 2656 1956 2646 3470 2760 2770 3640

 

NEXT HOTEL 4* www.hotelnext.pt

Double Standard Ocean View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 1125 2260 3220 3336 1510

 

Suite Ocean View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 1245 2500 3460 3576 1780

 

PORTO MARE HOTEL 4* www.portobay.com

Double Twin Room Land View

База на изхранване Пакетна цена на човек 1 възр.
Закуска /BB 1108 1360
Закуска и вечеря /HB 1243 1496

 

Double Twin Room Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек 1 възр.
Закуска /BB 1145 1410
Закуска и вечеря /HB 1280 1546

 

Double Superior Room Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек
Закуска /BB 1160
Закуска и вечеря /HB 1295

 

 

MELIA MADEIRA MARE RESORT & SPA 5* www.melia.com

Double Standard Room Side Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек 1 възр.
Закуска /BB 1025 1250
Закуска и вечеря /HB 1160 1386

 

Double Standard Room Sea View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр. + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр.
Закуска /BB 1095 2200 3078 3134
Закуска и вечеря /HB 1230 2470 3416 3540

 

SAVOY PALACE HOTEL MADEIRA 5* www.savoysignature.com

Double Avenue Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 1295 2600 3396 3570 1780

 

Double Ocean Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 1425 2860 3826 4106 2050

 

Double Superior Ocean Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 1488 2986 3800 4280 2176

 

ROYAL SAVOY HOTEL MADEIRA 5* www.savoysignature.com

Double Garden View Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г.
Закуска / BB 1375 2760
Закуска и вечеря /HB 1585 3180

 

Double Ocean View Room

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 1 възр.
Закуска / BB 1575 3160 2280
Закуска и вечеря /HB 1785 3580 2490

 

Junior Suite Ocean View

База на изхранване Пакетна цена на човек 2-ма възр. + 1 дете до 1.99 г. 2-ма възр + 1 дете 2-11.99 г. 3-ма възр. 1 възр.
Закуска / BB 1630 3270 4010 4570 2396
Закуска и вечеря /HB 1840 3690 4536 5200 2606

 

 

Цената е на човек/помещение в евро и включва:

· Самолетен билет / София – о. Мадейра – София на авиокомпания Bulgaria Air, с включени летищни такси;

· Ръчен багаж / 7 кг. + чекиран багаж / 20 кг.;

· Tрансфери: летище-хотел-летище;

· Полудневен сити тур на град Фуншал;

· 5 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;

· Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро с Ковид покритие;

· Представител на фирмата по време на пътуването;

Цената не включва:

· Допълнителни екскурзии;

· Застраховка „Отмяна на пътуване“;

· Разходи от личен характер;

· Горивна такса – обявява се 14 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

Допълнителни услуги:

· Полудневна екскурзия до Монте (около 4 часа) – 50 евро/възрастен, 25 евро/дете (2-11.99 г.);

· Целодневна екскурзия до Порто Мониз (около 8 часа) – 44 евро/възрастен, 22 евро/дете (2-11.99 г.);

· Целодневна екскурзия до Сантана (около 8 часа) – 44 евро/възрастен, 22 евро/дете (2-11.99 г.);

· Типична вечеря в местен ресторант – 40 евро/възрастен, 20 евро/дете (2-11.99 г.);

· В търсене на делфините (около 3 часа) – 48 евро / възрастен, 30 евро/дете (5-11.99 г.), 12 евро/дете под 4.99 г.

Ако имате въпроси не се притеснявайте да ни потърсите на нашия телефон или чрез e-mail.