ПЕРУ – „ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ НА ИНКИТЕ“

ПЕРУ – „ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ НА ИНКИТЕ“

цена от €2449

Перу – Древните империи на Южна Америка

                  София – Лима – Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – ез. Титикака – Ика – линиите Наска – Уакачина – Паракас – Лима – София

15 дни – 11 нощувки 05 – 19 юни 2021

Гарантирана група! 200 лв отстъпка за ранно записванe до 26.03. 2021 !

 ✓ Включена застраховка „Отмяна на пътуване“!

✓ Включени 2 вътрешни полета – без дълги нощни преходи с автобус!

✓ Добре балансирана програма – умерено темпо и достатъчно време за разглеждане!

✓ Настаняване в подбрани хотели 4* и 5*- удобство и комфорт по време на Вашето пътуване!

✓ Включени 2 нощувки в Свещената долина на Инките и една до Мачу Пикчу, за да усетите напълно зареждащата сила на тези мистични места!

✓ Възможност за повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу, където можете да посрещнете изгрева на слънцето!

✓ Включени 3 вечери и 3 традиционни перуански обяда!

✓ Сигурност и качество – над 40 групи годишно до 6-те континента!

Перу – земя на лами, богата история и индиански племена

Перу е място, което съчетава в себе си много различни пейзажи. Ако случайно се озовете в пустинята Сечура, може и да ви се стори, че някак сте се телепортирали в Сахара.Няма как да говорим за Перу и да не споменем Мачу Пикчу. Освен, че е най-голямата гордост на местното население, древният град на инките е и едно от Седемте чудеса на новия свят

 

ПРОГРАМА :
Ден 1 / 05 юни, събота / София – Мадрид – Лима

Излитане от летище София с авиокомпания Bulgaria Air в 16:20 за Мадрид. Кацане в 18:55.

Ден 2 / 06 юни, неделя / Лима

Продължение за Лима с авиокомпания LAТАМ Аirlines в 00:35. Нощувка в самолета.Кацане в Лима в 05:50. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Mercure Ariosto Miraflores 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. След закуска и време за освежаване, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”. Започваме с посещение на частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Следваща спирка е главният площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г., и разглеждане отвън на сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата, къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле”. Свободно време за обяд. Посещение на манастира „Свети Франциск” и неговата световноизвестна библиотека съхраняваща първия речник на испански език публикуван от Кралската испанска академия и копие на Библията от 16 в. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar – най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / 07 юни, понеделник / Лима – Куско – Свещената долина

Вечеря Закуска. Трансфер до летище за полет до „Златния град” на Инките Куско в 10:25. Пристигане в Куско в 11:48, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина. Следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба, пристигаме в малкото градче Юкай разположено на 60 км от Куско и 2800 м н.в. Настаняване в хотел Sonesta Posadas del Inca 5*. Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4 / 08 юни, вторник / Свещената долина с Олантайтамбо

Закуска, Обяд Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела вечерта и нощувка.

3 Ден 5 / 09 юни, сряда /Свещената долина – Мачу Пикчу

Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от найголемите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н.в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобед настаняване в хотел Еl Mapi 4* в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6 / 10 юни, четвъртък / Мачу Пикчу – Куско

Закуска. По желание ранно ставане и повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой (разположен на 15км от Куско), откъдето с автобус продължаваме до Куско, „Златния град” на Инките, намиращ се на около 3 250 м н.в. Настаняване в хотел Ramada By Wyndham Costa del Sol Cusco 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и първа вечерна разходка из красивия исторически град (ЮНЕСКО). Нощувка.

Ден 7 / 11 юни, петък / Куско

Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайуаман построена от прецизно изрязани и наредени огромни каменни блокове, храма Кенко с жертвения олтар, централния комплекс Кориканча, известен като „Храма на Слънцето”, Катедралата и главния площад Плаза де Армас. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо с възможност за наблюдаване на традиционни местни танци. Нощувка.

Ден 8 / 12 юни, събота / Куско – Пуно

Обяд Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауайлияс, често наричана „Американската Сикстинска капела” заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско 4 градче Ракчи. Кратък стоп в крайпътното градче Пукара и пристигане в Пуно в късния следобед. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на красив залез. Нощувка.

Ден 9 / 13 юни, неделя / Пуно

Обяд Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените „езерни хора”. Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Запознаване с техния начин на живот и обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” – друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на острова в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 / 14 юни, понеделник / Пуно – Лима – Ика

Вечеря Закуска. Трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 10:11 Кацане в Лима в 11:45, посрещане и трансфер до Ика – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Viñas Queirolo 4*. Свободно време за почивка и релакс в прекрасните условия на хотела. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 / 15 юни, вторник / Ика – Наска – Ика

Вечеря Закуска. За всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Ика. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии оформени преди повече от 2000 години, но запазени и до днес. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят най-интересните фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. Следобед посещение на красивия оазис Уакачина и пясъчните дюни на пустинята Паракас, свободно време за обяд. Връщане в хотела Viñas Queirolo в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на вино. Вечеря и нощувка.

Ден 12 / 16 юни, сряда / Ика – Лима

Закуска. Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване за Лима и настаняване в хотел Mercure Ariosto Miraflores 4*. Свободно време и нощувка. 5 Вечерта по желание можете да се насладите на уникално шоу демонстриращо галантността на стъпките на специалната порода перуански коне „пасо“. В мероприятието е включена вечеря на бюфет и представление с фолклорни танци от северно Перу.

Ден 13 / 17 юни, четвъртък / Лима – Мадрид

Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. Освобождаването на стаите става до обяд. Трансфер до летище и полет до Мадрид в 19:45 с авиокомпания LAТАМ Аirlines. Нощувка в самолета.

 

Ден 14 / 18 юни, петък/ Мадрид – София

Кацане в Мадрид в 14:10. Продължаване за София с авиокомпания Ryann Air в 20:10.

Ден 15 / 19 юни, събота / София

Кацане в София в 00:30.

Край на програмата

 

Важно!

• Цената е валидна при група от минимум 16 туристи.

• Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията, подписан договор с фирмата и депозит в размер на 2000 лв на човек.

• Тази екскурзия е препоръчителна за хора до 70 г. и в добро здравословно състояние.

• Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.

• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път: “

• Краен срок за събиране на групата: 15.03.2021;

• Доплащане на общата цена на пътуването става до: 08.04.2021.

• За посещение на Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини за районите, включени в тази програма.

• Към момента се изисква отрицателен PCR тест при влизане в Перу;

• Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, карантината се отменя;

• Всички допълнителни екскурзии се провеждат при обявения минимум брой туристи. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на фирмата заедно с доплащането на пакета.

 

Цена на човек в двойна стая:
Стандартен пакет  4 990 лв
Промо пакет до 26.03.2020   4 790 лв

при група от минимум 16 туристи

 

Общата цена на пътуването включва:

• Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19 .*

• 9 нощувки в хотели 4* и 2 нощувки в хотел 5*;

• 11 закуски, 3 обяда и 3 вечери по програма;

• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на туристите в групата;

• Входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;

• Туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;

• Целодневна обиколка на Свещената долина с автобус и екскурзовод;

• Посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с екскурзовод;

• Билет за влак Vistadome за Олантайтамбо – Мачу Пикчу и билет за влак Expedition за Мачу Пикчу – Куско;

• Туристическа обиколка на Куско с автобус;

• Екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;

• Водач от фирмата

• Местно екскурзоводско обслужване;

• Подробна предварителна туристическа информация за Перу;

• Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID – 19, за застрахователна сума 10 000 евро (вижте приложените Общи условия на „Allianz Travel ”).

* Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница. Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката: Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката. Важни уточнения: Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития. 6 Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя – Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43 където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките. www.allianz-assistance.bg/kontakti.html

 

Общата цена на пътуването не включва:

• Самолетни билети Мадрид-Лима-Мадрид, Лима-Куско, Хулиака-Лима с включени лет. такси на LATAM Peru; София-Мадрид с включени лет. такси на Bulgaria air; Мадрид-София с включени лет. такси на Ryann air. Договорена групова цена 2200 лв на човек до гарантиране на групата – 15.03.2021. Заплащат се до 08.04.2021.

• Второ самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с автобусни трансфери от Агуас Калиентес;

• Полет над платото Наска, който се извършва директно от летището в Ика (без автобусен преход до платото, което се намира на 150 км от Ика!). Полетът се провежда при благоприятни климатични условия. Включен автобусен трансфер до/от летището. При минимум 15 туристи е включен водач от фирмата: 190 USD на човек;

• Екскурзия с моторна лодка до Балестовите острови в Тихия океан при минимум 10 туристи с водач от фирмата: 35 USD на човек;

• Посещение на шоу-демонстрация на перуански коне „пасо“ в Лима с включена вечеря на бюфет, трансфери и водач от фирматс при минимум 10 туристи: 40 USD на човек;

• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 70 USD на човек;

• Напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.