ПРЕДКОЛЕДНА ШРИ ЛАНКА, ол инклузив

ПРЕДКОЛЕДНА ШРИ ЛАНКА, ол инклузив

цена от €2375

ПРЕДКОЛЕДНА  ШРИ ЛАНКА
УНИКАЛНА КОМБИНАЦИЯ ОТ КУЛТУРА, ИСТОРИЯ И РЕЛАКС НА ПЛАЖА

10.12.2024 – 22.12.2024 г.

11 дни / 10 нощувки

Цена от 2375 евро на човек

с включени 6 дни -> 5 ***** ол инклузив

Маршрут: София  – Коломбо – Дамбула – Полоннарува – Миннерия – Сигирия – Канди – Минерия – Малигава – Перадения – Гирагама – Ахунгала – Коломбо – София

Вашите предимства на програмата:

 • 4 дни обиколен маршрут с посещение на културни исторически забележителности на острова
 • 6 дни хотел (ол инклузив) в луксозният RIU Sri Lanka 5 *****, Ахунгала
 • Ранно настаняване и закуска в хотела в деня на пристигане
 • Програмата е предвидена с настаняване в много добри хотели
 • Придружаване от местен екскурзовод на английски език по време на обзорните обиколки

Акценти по програмата

 • Посетете известната скална крепост Сигирия
 • Разглеждане на разрушените градове на Полонарува с велосипеди
 • Разходка сред диви животни в националния парк Minneriya
 • Разглеждане на пещерния храм Дамбула
 • Посещение на градината на подправките
 • Посещение на Храма на зъба, където се съхранява една от най-свещените будистки реликви
 • Посещение на фабрика за чай
 • Насладете се на 5 звездна ол инклузив почивка на един плажовете на Шри Ланка

Допълнителна екстри:

 • Една бутилка вода от 500 мл на ден на човек.
 • Настаняване в по-висока категория стая по време на обиколката/ при наличност.
 • Безплатен масаж на главата и раменете в Градината на подправките

ПРОГРАМА

Ден Посещение и престой Нощувки Категория Храна
Ден 01 Colombo/ трансфер Нощувка в  Dambulla 4 **** закуска
Ден 02 Dambulla Нощувка в Dambulla 4 **** закуска
Ден 03 Kandy Нощувка в  Kandy 4 **** закуска,
Ден 04 Kandy Нощувка в Kandy 4 **** закуска
Ден 04-10 RIU Sri Lanka 6 нощувки в Ahungalla 5 ***** ол инклузив
Ден 11 Отпътуване

 

Ден 1, Дамбула

Полет София – Коломбо
Кацане на летището в Коломбо на 11.12.24
При пристигане на международното летище на Коломбо ще бъдете посрещнати от представител на фирмата партньор в Шри Ланка и ще отпътувате до Дамбула.
Ранно настаняване в хотела, закуска и релакс.

В късния следобед посещение на пещерния храм Дамбула. Тук ще откриете пет пещери, пълни с около 150 красиви статуи и картини на Буда – някои на възраст до 2000 години. Разгледайте вълшебния пещерен комплекс, докато водачът ви обяснява защо този обект, включен в списъка на световното културно наследство, е бил място за поклонение в продължение на хиляди години.

Полюбувайте се на шарената суматоха на местният пазар, сред хората, натоварени с всички възможни видове продукти. Това е идеалното място, където можете да се запознаете със селскостопанското разнообразие на Шри Ланка, тъй като се предлага невероятно разнообразие от пресни храни, голяма част от които впоследствие се транспортират до Коломбо за продажба.

Включени дейности

 • Дамбула – пещерни храмове
 • Местен пазар на едро

Настаняване, Dambulla

Хотел 4****, стая делукс

Специална информация

Моля, имайте предвид, че до пещерите има много стъпала и че има дрескод, който изисква да свалите обувките си и да покриете раменете и краката си.

Нощувка в Коломбо

 Ден 2, Дамбула

Сутринта се отправяме към Полонарува – столицата на индийската династия Чола след завладяването на Анурадхапура в края на 10 век. Тези руини са разположени близо една до друга и като цяло са в много по-добро състояние от тези, които току-що видяхте. Придвижването с велосипеди сред останките на 1000-годишната Полонарува е най-добрият начин за изследване на тези исторически наследства. След като горещината от деня намалее, ще посетите още дворци, храмове и ступи. Изключителна  забележителност са бъдат масивните каменни Буди: 14-метрови гранитни изваяния на емблематичния легнал Буда, които представляват зенита на сингалската скална резба. Ще посетите и добре подредения музей, в който има умалени модели на много от сградите, за да се покаже как биха изглеждали по онова време.

Вечерта се насладете на разходка сред диви животни в Националния парк Минериа. Националният парк Минериа е рай за флората и фауната. Тъй като е част от коридора за слонове, който се свързва с Национален парк Kaudulla и Национален парк Wasgomuwa, имате гарантирани наблюдения на слонове през цялата година. Освен слонове, тук се срещат и огромни видове птици, бозайници, влечуги, риби, пеперуди и др. Друг акцент в парка е язовирът Минериа с историческо значение, построен през III в. от н.е. от известния монарх крал Махасен. Той обхваща площ от 4670 акра.

Върнете се обратно в хотела и прекарайте остатъка от деня в свободно време.

Включени дейности

 • Полонарува – колоездачна обиколка
 • Национален парк Minneriya

Настаняване, Dambulla

Хотел 4****, стая делукс

Специална информация

В зависимост от периода на годината / времето ще осигурим сафари в различни национални паркове с предварително уведомление, Национален парк Kaudulla или Еко парк, които се намират в същия регион.

Ден 3, Канди

Тази сутрин ще се отправите към един от най-важните исторически обекти при посещението на Шри Ланка – посещението на величествения дворец Сигирия (Лъвската скала). Този драматичен скален връх, издигащ се от околните равнини, е увенчан с разрушен дворец. Достигането до върха е добра тренировка – докато се изкачвате, водачът ви ще разкаже истории за древната цивилизация, която някога е живяла на върха на скалата, а гледката на върха си заслужава.

Следобед започнете пътуването си към Канди. По пътя ще спрете в град Матале, където ще посетите местна градина за подправки и ще научите за подправките, които са играли толкова важна роля в културното наследство на Шри Ланка.

Продължете към Канди, където ще имате свободна вечер за релакс и разглеждане на града. Въпреки че е вторият по големина град в страната, Канди поддържа спокойна атмосфера. Може би ще се разходите спокойно около централното езеро на града. След това станете свидетели на културно шоу.

Включени дейности

 • Сигирия
 • Матале – Градина на подправките
 • Културно шоу

Настаняване, Kandy

Хотел 4****, стая делукс

Специална информация

Посещението на Лъвската скала отнема общо около 3,5 часа. От Лъвската лапа има стръмно, 30-минутно изкачване по често тесни пътеки и стъпала, за да се достигне до всички интересни точки на обекта. Тези, които не искат да се изкачват, могат да изчакат на Лъвската лапа, докато останалите от групата се върнат. Трябва да се изкачите, за да посетите обектие: водната градина, градината с камъни, фреските и огледалната стена.

Ден 4, Канди

Заобиколен от зелени хълмове, с живописно езеро, оживен пазар, стари магазини и няколко чудесни ресторанта, Канди е един от най-приятните градове в Шри Ланка. Навремето тук е живял и последният крал на Шри Ланка, който успява да се противопостави на европейския контрол дълго след като крайбрежните райони са се предали.

Тази сутрин ще посетите Далада Малигава (Храмът на зъба), където се съхранява най-свещената реликва в страната: зъб, за който се твърди, че е на Буда. Поклонници идват да отдадат почит на това място от 16-ти век насам.

Посетете великолепните ботанически градини в Перадения с огромното смокиново дърво и впечатляващата колекция от орхидеи. Смятана за една от най-добрите ботанически градини в цяла Азия, тя е чудесно място за тичане на децата.

Посетете чаената плантация Гирагама, която се намира в централната провинция на Шри Ланка. Това е най-близката плантация до Канди. Чаената плантация Гирагама се простира на много хектари. Индивидуална обиколка по поръчка ще ви даде възможност да се запознаете с всички аспекти на чая в точните детайли – от поглед назад към ранните дни на „засаждане“ и начина на живот на първите колониални заселници, през производствения процес, до това как се създават аромати, които да отговарят на различните вкусове . Тази екскурзия е задължителна, тъй като съчетава познания за местните условия с гъвкавост.

Включени дейности

 • Канди – Храмът на зъба
 • Канди – Ботанически градини
 • Чаена плантация Гирагама
 • Музей на скъпоценните камъни

Настаняване, Kandy

Хотел 4****, стая делукс

Специална информация

Когато посещавате храмовете, трябва да свалите шапките и обувките си, не оставяйте обувките си край пътя, защото маймуните ще ги избягат. Съхранявайте ги при „пазителите на обувки“ срещу малка такса или ги сложете в раницата си.

Ден 5, Ахунгала
След закуска се отправяте към хотел Riu Sri Lanka, Ahungalla и се настанявате в хотела, за да се отпуснете и продължете луксозна 5 ***** звездна почивка на един от плажовете на Шри Ланка.

Ден 05- 11
6 нощувки, all inclusive. Релакс, плаж и слънчеви емоции, както и възможност за други екскурзии.

Ден 11
Вечерен трансфер до летището за полета Коломбо – София.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане

Начин на плащане:
Резервацията е валидна след внасяне на следните суми:
1) депозит в размер на 40 % от общата сума на човек при резервация
2) доплащането до 100% от основния пакет,  трябва да бъде внесено до 35 дни преди дата на отпътуване.

Условия и забележки:

Офертата важи от 2 до 20 туристи.
При група от минимум 16 туриста ще пътува и български представител от фирмата

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
Туроператорът запазва правото си на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
Туроператорът запазва правото си да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • при резервация и закупен самолетен билет до 35 дни преди дата на отпътуване се заплаща сумата по анулиране на самолетният билет и 100 евро неустойка
 • при отказ от пътуване след 35 дни преди дата на отпътуване се удържа неустойка в размер на 100% от стойността на пътуването.

Забележка: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 От 2375,- евро на човек, настанен в стая/студио за двама

Горепосочените цени включват:

 • Самолетен билет София – Коломбо – София (междинно кацане в Доха или Дубай) , включен 1 бр. чекиран багаж до 25 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 7 кг, плюс 1 бр. тип дамска чанта, чанта за лаптоп, малка раница.
 • Медицинска застраховка „Асистанс“ с покритие 5000 EUR на лице за периода на пътуване.
 • 4 дни, настаняване в 4 **** хотели на база нощувка и закуска.
 • 6 дни, настаняване в 5 **** RIU Sri Lanka, Junior Suite, на база all inclusive.
 • Транспорт с климатизирано превозно средство съгласно горепосочения маршрут
 • Трансфери от/до летището

Услуга на екскурзовод, говорещ английски език. При записани 16 туристи, придружител/преводач на български от фирмата организатор

 Всички входни такси:

 • Скална крепост Сигирия
 • Полонарува – велосипедна обиколка. По желание обиколката може да се извърши с рикша, срещу допълнително заплащане.
 • Пещерен храм Дамбула
 • Храмът на зъбната реликва
 • Културно шоу
 • Ботаническа градина Перадения
 • Национален парк Minneriya
 • Фабрика за чай
 • Вода 0.5 л. / всеки ден по време на пътуването

Горепосочените разходи не включват:

 • Кандидатстване и такса за виза (кандидатства се онлайн и се заплаща се предварително от България).
 • За съдействие от формата за подаване на документи за виза – такса от 30 лв. на човек.
 • Предварително избрани места по полетите
 • Разходи от личен характер
 • Разходи за разглеждане на обекти, екскурзии и дейности по избор
 • Всякакъв род бакшиши
 • Друг вид хранене и напитки, които не са посочени в програмата
 • Такси за заснемане с видеокамери/камери
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Всякакви други услуги, които не са посочени по-горе
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента

Настаняване в следните хотели по време на пътуването (или от подобна категория)

 • Sigiriana Resort and Spa 4****– Deluxe Room – Dambulla
 • Thilanka Hotel 4 **** – Deluxe Room – Kandy

Представител на ПИНК-ТУРС, ще съпровожда групата от България за да се грижи за организацията на пътуването и превежда беседите на местните екскурзоводи на български език, при минимум 16 записани туристи.