ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ В ШРИ ЛАНКА / 12 нощувки

ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ В ШРИ ЛАНКА / 12 нощувки

цена от €2335

ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ В ШРИ ЛАНКА
УНИКАЛНА КОМБИНАЦИЯ ОТ КУЛТУРА, ИСТОРИЯ И РЕЛАКС НА ПЛАЖА

28.03.2024 – 10.04.2024 г.

13 дни / 12 нощувки

Цена от 2335 евро на човек

Маршрут: София – Дубай – Коломбо – Вихарая – Дамбула – Полоннарува – Миннерия – Сигирия – Канди – Матале – Нану Оя – Нувара Елия – Ела – Негомбо – Дубай – София

Вашите предимства на програмата:

 • 6 дни обиколен маршрут с посещение на културни исторически забележителности на острова
 • 6 дни хотел (закуска и вечеря) – релакс на плажовете на Маравила 4**** или на Негомбо 5 ****
 • Първи ден и нощувка при пристигане в Шри Ланка е в Коломбо, където ще имате възможност да усетите забързаният живот в метрополиса.
 • Програмата е предвидена с настаняване в добри хотели на база полупансион.
 • Придружаване от местен екскурзовод на английски език по време на обзорните обиколки

Акценти по програмата:

 • Храмът Риди Вихарая
 • Посещение на известната скална крепост Сигирия, която е известна като „Лъвската скала“ и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство
 • Разглеждане на разрушените градове на Полонарува с велосипеди
 • Разходка за наблюдаване на дивеча в националния парк Minneriya
 • Посещение на градината с подправки
 • Посещение на Храма на зъба, където се съхранява една от най-свещените будистки реликви
 • В Канди – Урок по готвене в местен дом
 • Пътуване с влак – от Канди до Нану Оя
 • Посещение на фабрика за чай
 • Мостът на деветте арки

Допълнителна екстри:

 • Една бутилка вода от 500 мл на ден на човек.
 • Настаняване в по-висока категория стая по време на обиколката/ при наличност.
 • Безплатен масаж на главата и раменете в Градината на подправките

ПРОГРАМА

Ден 1
28.03.2024
Полет София – Дубай – Коломбо в 14.25 ч
Кацане на летището в Коломбо на 29.04.24 в 09:30 ч.

Ден 2
29.03.24
Коломбо
При пристигане на международното летище на Коломбо ще бъдете посрещнати от представител на фирмата партньор в Шри Ланка и ще бъдете трансферирани до Коломбо.
Настаняване в хотела и почивка и възможност за разходка из Коломбо.
Нощувка в Коломбо

Ден 3
30.03.23
Дамбула
Сбогуваме се с Коломбо и се отправяме към Дамбула, където ще прекарате следващите две нощи. По пътя ще посетим Риди вихарая – Сребърния храм в Курунегала Ридигама.
Риди Вихарая, който е известен още като Сребърен храм, е един от най-красивите храмове в Шри Ланка. Този уникален храм се намира близо до малко селце, наречено Ридигама, в област Курунегала. Това е тхеравада будистки храм, който се смята, че е построен през II в. от крал Дутугамуну. Този храм е предоставил сребърна руда за завършване на Руванвелисая, която е най-голямата ступа в Шри Ланка.
Вечерта може да се полюбувате на пазара за търговия на едро и избягвайте внимателно камионите и хората, натоварени с всякакъв вид продукти, които можете да си представите. Този Този пазар разполага с невероятно разнообразие от пресни храни, голяма част от които впоследствие се транспортират до Коломбо за продажба на дребно. Това е и идеалното място да се запознаете със земеделското разнообразие на Шри Ланка.
Настаняване в хотела за нощувка в Дамбула

Ден 4
31.03.24
Дамбула
Сутринта се отправяме към Полонарува , столицата на индийската династия Чола след
Анурадхапура е завладяна в края на 10 век. Тези руини са разположени близо една до друга и като цяло в много в по-добро състояние от тези, които току-що видяхте. Колоезденето сред останките на 1000-годишната Полонарува е най-добрият начин за придвижване. След като горещината от деня намалее, ще посетим още дворци, храмове и ступи.
A това ще бъдат масивните каменни Буди: 14-метрови гранитни изваяния на емблематичния легнал Буда които представляват зенита на сингалската скална резба. Ще посетите и добре подредения музей, който разполага с мащабни макети на много от сградите, за да покажат как са съществували по тяхно време. Насладете се на разходка в националния парк с разнообразен дивеч Минериа (приблизително 40 мин.) Националният парк Минериа е част от коридора за слонове, който се свързва с националния парк Kaudulla и Wasgomuwa и имате гарантирано наблюдение на слонове през цялата година. Всяка година в периода от август до
октомври се провежда един от най-страхотните спектакли за дивата природа – „Събирането“. Наблюдават се над 300 слона които се отправят към резервоара Minneriya, докато древният резервоар бавно пресъхва, отстъпвайки място на свежа трева и филизи, които предлагат пиршество за слоновете в изобилие. Освен слонове, тук има огромно количество птици, бозайници, влечуги и риби, пеперуди и др. Акцентът в парка е резервоарът Минериа с историческо значение, построен през III в. век от н.е. от известния монарх крал Махасен. Той обхваща площ от 4670 акра.
Връщаме се обратно в хотела и където ще отдъхнем и прекараме остатъка от деня в свободно време.
Допълнителни атракции по желание:
– Посещение на пещерен храм Дамбула – 06 USD на човек
Специална информация
В зависимост от периода на годината / времето ще осигурим сафарито в различни национални паркове с предварително предизвестие. Това са национален парк Kaudulla или Еко парк, които се намират в същия регион.
Нощувка в Дамбула

Ден 5
01.04.24
Канди
Сутринта ще изкачим многото стъпала до „Сигирия“, която е известна като „Лъвската скала“ и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Изкуството, архитектурата и инженерството в Сигирия продължават да впечатляват посетителите със своето изяществото дори и след хиляди години. Под скалата се простират сложно оформени градини за разходки и релакс, а скалата представлява гигантски лъвски лапи, издълбани в камъка, които маркират входа на крепостта в подножието ѝ. Силно полирана огледална стена все още носи изписаните текстове на древни поети.
Започваме пътуването си до Канди. По пътя ще спрем в град Матале, където ще посетим местна градина с подправки и ще научим интересни подробности за подправките, които са изиграли толкова важна роля в културното наследство на Шри Ланка. Продължаваме към
Канди, където ще имаме свободна вечер за разглеждане на района. Въпреки че е вторият по големина град в страната, Канди запазва спокойна атмосфера. Може би ще се разходите спокойно около централното езеро на града.
Включени дейности
– Сигирия
– Матале – Градината на подправките
Настаняване
Нощувка в Канди

Специална информация
Посещението и цялата обиколка на Лъвската скала отнема общо около 3 часа. От Лъвската лапа има стръмно, 30-минутно изкачване над често тесни пътеки и стъпала, за да се достигне до всички интересни места на обекта. Тези, които не искат да се изкачват могат да изчакат на Лъвската лапа, докато се върнат останалите членове на групата. Трябва да се изкачите, за да получите достъп до обекти като градината с водата, градината с камъни, фреските и огледалната стена.

Ден 6
02.04.24
Канди
Заобиколен от зеленина, в който се намират живописно езеро, оживен пазар, старинни магазини и чудесни ресторанти, Канди е един от най-приятните градове в Шри Ланка. Навремето тук е живял и последният крал на Шри Ланка, който успява да се противопостави на европейския контрол дълго след като крайбрежните райони се предават.
Тази сутрин ще посетим Далада Малигава (Храма на зъба), в който се намира най-свещената реликва в страната: зъб, за който се твърди, че е на Буда. Поклонници идват да отдадат почит на това място от 16-ти век насам.
След това станете свидетели на културно шоу.
В ранната вечер се присъединете към местно семейство, за да поглезите вкуса си с вкусна кандийска вечеря и урок по готвене.

Включени дейности
– Канди – Храмът на зъба
– Културно шоу
– Посещение на музея на скъпоценните камъни
– Канди – Клас по готвене в местен дом
Допълнителни атракции по желание:
– Канди – Ботанически градини – 10 USD на човек
Нощувка в Канди
Специална информация
Когато посещавате храмовете, трябва да свалите шапките и обувките си, не оставяйте обувките си отстрани на маймуните, които ще ги вземат и ще ги избягат. 😊 Съхранявайте ги при „пазителите на обувки“ срещу малка такса или ги поставете в раницата си.

Ден 7
03.04.24
Нувара Елия
Отпътуваме от Канди за се качим на сутрешния влак за Нувара Елия. Сгушен още по-дълбоко в страната на чаените плантации, Нувара Елия се намира на 1800 метра надморска височина, което го прави един от най-прохладните райони в Шри Ланка. Облагодетелстван от
шотландци и англичани по време на колониалната епоха, останките от миналото могат да се видят в изваяните градини и имения които украсяват града днес. В късният следобед ще се отправим към издигащия се в небето храм на Самотното дърво (Single Tree) който се достига с кратък 30- минутен поход. От това място се откриват впечатляващи гледки към околните хълмове и чаените полета.
Включени дейности
– Пътуване с влак – от Канди до Нану Оя
Нощувка в Нувара Елия
Специална информация
Пътуването с влак е атракция с продължителност около 3 часа. Билетите за влака от Канди до Нану Оя са много търсени, особено през високия сезон (декември – април и август). Въпреки че винаги се стараем да осигурим билети, но в много редки случаи, когато не можем, ще ви бъде предоставено друго превозно средство.

Ден 8
04.04.24
Маравила
Сутринта ще посетим чаено имение. След като се запознаете традициите по отглеждане на чай, ще оцените по достойнство тази скромна сутрешна напитка е.
За производственият процес и ще откриете как най-фините чаени листа се превръщат в цейлонски черен чай. Ако ожаднеете по време на обиколката на фабриката, ще имате възможност сами да опитате от крайния продукт.
След това продължете към Ella. Ела е великолепно малко планинско градче с модерна култура, което предлага някои спиращи дъха гледки.
Ще продължим пътуването си до прочутия мост Деветте арки, който е много живописно място и архитектурно чудо от колониалната епоха. Мостът се простира 91 метра и е на височина 24 метра. Любимо място за снимане с дрон, като разнообразните гледките зависят от пътя на приближаване на дрона. Най-лесният подход е да се тръгне от жп гарата в Ела покрай железопътната линия докато стигнем до моста. По-красивите гледки обаче се откриват от разстояние или от основата на моста и изискват средно ниво на пешеходен туризъм. Нашият водач ще ни предостави повече информация и ще ни помогне да изберем най-добрият подхода.
След това отпътуваме за Негомбо, където ще се настаним в хотела за почивка.
Включени дейности
– Чаено имение
– Мостът с деветте арки
Нощувка в Негомбо

Ден 08- 13
След закуска отпътуваме към Маравила / Негомбо.
6 нощувки в избраният хотел. Релакс, плаж и слънчеви емоции.

Ден 13
След закуска, трансфер към летището за обратен Коломбо – Дубай – София.
Излитане в 10:25 от Коломбо и кацане в София в 23:55.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане

Начин на плащане:
Резервацията е валидна след внасяне на следните суми:
1) депозит в размер на 40 % от общата сума на човек при резервация
2) доплащането до 100% от основния пакет,  трябва да бъде внесено до 35 дни преди дата на отпътуване.

Условия и забележки:
Офертата важи от 2 до 20 туристи.
При група от 16 туриста ще пътува и български представител от фирмата

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.
Туроперторът запазва правото си на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.
Туроператорът запазва правото си да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • при резервация и закупен самолетен билет до 20 дни преди дата на отпътуване се заплаща сумата по анулиране на самолетният билет и 100 евро неустойка
 • при отказ от пътуване след до 20 дни преди дата на отпътуване се удържа неустойка в размер на 100% от стойността на пътуването.

Забележка: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Период на пътуване

28.03 – 10.04.2024

Възрастен, настанен в двойна стая Възрастен, настанен в единична стая Трети възрастен и деца до 12 – 
Club Palm Bay 4****

(6 нощувки)

*закуска и вечеря

2335 EUR + 780 EUR цена на запитване
Sentido Heritance Negombo 5*****

(6 нощувки)

*закуска и вечеря

+50 EUR на човек на ден цена на запитване цена на запитване
Доплащане за ол инклузив в Club Palm Bay +35 EUR на човек на ден
       

Горепосочените цени включват:

 • Самолетен билет София – Дубай – Коломбо – Дубай – София с включен 1 бр. чекиран багаж до 30 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 8 кг, плюс 1 бр. тип дамска чанта, чанта за лаптоп, малка раница
 • Настаняване в хотел и закуска в Коломбо. Настаняването на другите места е на полупансион.
 • Транспорт с климатизирано превозно средство съгласно горепосочения маршрут
 • Английски говорещ придружител от формата партньор
 • Медицинска застраховка „Асистанс“ с покритие 10000 EUR на лице за периода на пътуване.

Входни и други такси включени в цената:

 • Ridi viharaya – Сребърния храм
 • Обиколка на Дамбула – пазари на едро
 • Полонарува – велосипедна обиколка
 • Национален парк Minneriya и наемане на джип
 • Сигирия
 • Матале – Градината на подправките
 • Канди – Храмът на зъба
 • Културно шоу
 • Посещение на Музея на скъпоценните камъни
 • Канди – Урок по готвене в местен дом
 • Пътуване с влак – от Канди до Нану Оя
 • Чаено имение
 • Мостът на деветте арки

Горепосочените разходи не включват:

• Кандидатстване и такса за виза (кандидатства се онлайн и се заплаща се предварително от България)
• Предварително избрани места по полетите
• Разходи от личен характер
• Разходи за разглеждане на обекти, екскурзии и дейности по избор
• Всякакъв род бакшиши
• Друг вид хранене и напитки, които не са посочени в програмата
• Такси за заснемане с видеокамери/камери
• Допълнителни екскурзии по желание
• Всякакви други услуги, които не са посочени по-горе
• Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента

Настаняване в следните хотели по време на пътуването (или от подобна категория)

• Morven Colombo – Deluxe Room – Colombo
• Sigiriana Resort and Spa– Deluxe Room – Dambulla
• Thilanka Hotel – Deluxe Room – Kandy
• Mirage Kings Cottage – Deluxe Room – Nuwara Eliya
• Club Palm Bay– Deluxe Room – Negombo

Представител на ПИНК-ТУРС, ще съпровожда групата от България за да се грижи за организацията на пътуването и превежда беседите на местните екскурзоводи на български език, при минимум 16 записани туристи.