Столиците на Централна Европа

Столиците на Централна Европа

цена от €225

Столиците на Централна Европа

Будапеща – Виена – Прага

Екскурзия до имперските съкровища на Централна Европа – очарователната Будапеща, гордата Виена и великолепната Прага.

Екскурзия с автобус, 6 дни на цени от 435 лв. на човек.

 

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ

София, ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски

София, Автогара Сердика ( между Централна жп гара и Централна автогара)

ДЕН 1

София – Будапеща ~760 km

Отпътуване от София в 19.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 19.30 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща.

 

ДЕН 2

Будапеща

Пристигане в Будапеща сутринта. С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си „Париж на Източна Европа“, съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване след 15.00 ч. . Свободно време за самостоятелна разходка по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

 

ДЕН 3

Будапеща – Виена ~250 km

Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“ с паметника на великата императрица и двете сгради близнаци – Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Настаняване в района на Виена вечерта. Нощувка.

 

ДЕН 4

Виена – Прага ~295 km

Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Музея за история на изкуствата, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“. Отпътуване за Прага в 12 часа. Настаняване. Вечерна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

 

ДЕН 5

Прага – София ~1260 km

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент; грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Св. Николай“; Карловият мост; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време. По желание посещение на пивоварна „U Fleku“, построена през 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. По желание разходка с корабче по р. Вълтава. Отпътуване за България в 19.00 ч.

 

ДЕН 6

София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Валутни курсове: 1 EUR = 305 HUF , 1 EUR = 25,60 CZK

Часово време: България – 12 ч., Унгария, Чехия и Австрия 11 ч.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

ЗАСТРАХОВКИ
Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация.

Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация.

За допълнителна информация – попитайте вашия туристически агент.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Австрия, Унгария, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Австрия, Унгария, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

Екскурзия с автобус, 6 дни на цени от 435 лв. на човек.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел „Budapest“ *** (или подобен) в Будапеща

1 нощувка със закуска в хотел „Arion Airport“ *** (или подобен) в района на Виена

1 нощувка със закуска в хотел *** в Прага / за дати на отпътуване през май и септември – в района на Прага

Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща

Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

Водач-екскурзовод от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско

Посещение на двореца „Шонбрун“

Посещение на пивоварна „U Fleku“

Разходка с корабче по р. Вълтава

Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага

Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), Музея за история на изкуството (16 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) ; Природонаучен музей (12 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) ; Зоопарк (20 EUR, за деца до 18 г. – 10 EUR)

Градски транспорт: Будапеща (350 HUF – еднопосочен билет), Прага (32 CZK – еднопосочен билет)

Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) – заплащат се на място

Слушалки по време на туристическата програма във Виена (3 EUR) – заплащат се на място

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 

НАСТАНЯВАНЕ

Двойна стая със спалня или с отделни легла

включено в цената

Единична стая +169 лв.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Разходка с корабче по р. Вълтава при минимум 15 туристи (продължителност 1 час) – 28 лв.

Разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско при минимум 20 туристи – 38 лв.

Посещение на пивоварна U Fleku (цената включва дегустация на бира и беседа) – провежда се при минимум 15 записани туристи – 26 лв.

Посещение на двореца „Шонбрун“ при минимум 20 туристи (цената включва входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод). Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!

Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic(270 стр.) -19.90 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист – 249 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Пълноцветен пътеводител за Прага и Чехия на български език на National Georgraphic (335 стр.) – 24.90 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

 

 

Б001