ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА / 9 нощувки

ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА / 9 нощувки

цена от €2288

ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА

ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА

Вашето безметежно време

03.05.2024 – 13.05.2024 г.

11 дни / 9  нощувки

+ закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г.

+ вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г.

Маршрут: София – Истанбул – Коломбо – Вайкала – Дамбула – Минерия – Сигирия – Полонарува – Матале – Канди – Амбулувава – Нувара Елия – Ела – Диквела – Истанбул – София

Предимства на програмата:

· Балансиран културно-познавателен маршрут с посещение на ВСИЧКИ знакови забележителности на острова

· Ще започнете вашето цейлонско приключение с пулсиращия метрополис Коломбо

· Настаняване в подбрани хотели 4* със закуска и вечеря

· Ще се насладите на будисткото спокойствие в скалните храмове на Дамбула

· Ще изпитате емоцията на селския живот и ще опитате вкуса на местната селска кухня по време на екскурзията във фермерско село

· Ще видите нежните гиганти – слоновете в живата природа по време на сафарито в природен парк „Минерия“

· Ще изкачите знаменитата Лъвска скала – Сигирия

· Ще ви омае древната столица Полонарува

· Ще изкачите кулата „Амбулувава“

· Ще разгледате последната кралска столица Канди, Кралската ботаническа градина „Пераденя“ и знаменития будистки храм „Далида Малигава“

· Ще разгледате и градината на подправките в Матале

· Ще посетите „Девет арковия железопътен мост“: едно от най-красивите и популярни места за инфлуенсърски снимки в Шри Ланка

· Ще се насладите на гледката от „Малкия връх Адамс“

· Ще пътувате с панорамния влак от Нувара Елия до Ела

· Ще видите планинския курорт Нувара Елия

· Ще разгледате чаровното курортно градче Ела

· Ще берете чай в красива чаена плантация и ще видим как се преработва в чаената фабрика

· Ще посетите транзитния дом за бебета слончета в Удавалава

· Ще се насладите на плажна ваканция по време на 3 те нощувки в плажен хотел на южното крайбрежие, близо до Диквела

· Обслужване на място от сертифициран местен екскурзовод на английски език

· Опитен водач, който съпровожда групата от България и се грижи за цялостната организация на пътуването и превежда беседите на български език.

· И още, по време на плажната ви ваканция, бихте могли да посетите:

o Джип сафари в природен парк „Яла“, за да видите леопарди, крокодили, слонове, лениви мечки, елени, мангусти, пауни, птица носорог и други.

o Форт Гале, да ловите риба на кокили, както е местната традиция и да посетите люпилня и спасителен център за морски костенурки в близост до Хикадува.

 

И още много… Позволете ни да ви очароваме!

Просто трябва да дойдете с нас…

 

ПРОГРАМА

Ден 1 – 03.05.2024 (петък): СОФИЯ – ИСТАНБУЛ

Регистрация за полет София-Истанбул TK 1032 на Turkish Airlines в 15:45 ч.

Кацане на летището в Истанбул в 17:15 ч.

Излитане за Коломбо с полет TK730 в 18:35 ч. на 03.05.2024 г.

 

Ден 2 – 04.05.2024 (събота): КОЛОМБО – ВАЙКАЛА закуска и вечеря

Кацане на летище Бандаранайке в Коломбо, рано сутринта на 04.05.2024 в 05:20 ч.

Посрещане от сертифициран, местен екскурзовод и отпътуване към Коломбо.

Пристигане в Коломбо. Закуска в хотел в Коломбо.

Панорамна обиколка на забележителностите на града. Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте. Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през

1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 г. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж. Разглеждане на храма „Гангарама“ в Коломбо.

Продължаване към Вайкала /45 км/ Настаняване веднага в хотел Suriya Resort 4* или подобен във Вайкала.

Свободно време за плаж и развлечения.

Вечеря и нощувка. /Вайкала/

 

Ден 3 – 05.05.2024 (неделя): ВАЙКАЛА – ДАМБУЛА – МИНЕРИЯ – ДАМБУЛА закуска, обяд и вечеря

Закуска. Освобождаване на хотела.

Отпътуване към Дамбула /~135 км, 2 часа и 45 мин/

В Шри Ланка има само една магистрала и повечето пътища са двулентови, това налага не бързо шофиране и малки разстояния като километри се изминават малко по-бавно, отколкото сме свикнали в Европа 😊

Пристигане в района на Дамбула.

Следва приключение в местно село с включен обяд: Влизате навътре в джунглата с малки трактори и отивате на гости в селце, където местните ще ви покажат какви култури отглеждат, какво приготвят за трапезата си, какъв е местният бит. Ще се разходите с лодка по едно от многото изкуствено създадени от местните езера, ще обядвате вкусна местна храна, приготвена от селяните и ще се приберете обратно с биволски каруци.

След обяд, отпътуване за района на Хабарана, град, намиращ се в северо-източната част на острова, в близост е разположен природния парк „Минерия“, разпростиращ се на 8800 хектара. Изкусително красива джунгла, убежище на дивите слонове, стада от елени, много птици, Минерия е магнит за любителите на дивата природа. Тук ще се насладите на сафари с джипове и наблюдение на най-голямото събиране на слонове в дивата природа, над 300 в дадени моменти на деня, когато бавно и полюшвайки се, милите гиганти се придвижват към покритите с растителност поля, за да си хапнат нежни тревички. Преживяване, което ще остане завинаги в сърцето ви. Настаняване в хотел Amaya Lake 4* или подобен.

Вечеря и нощувка. /Дамбула/

 

Ден 4 – 06.05.2024 (понеделник): ДАМБУЛА – СИГИРИЯ – ПОЛОНАРУВА – ДАМБУЛА закуска и вечеря

*Рано сутринта, по изгрев слънце, отпътуване за Сигирия – една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.

Връщане в хотела и закуска.

Отпътуване за старата столица Полонарува /70 км, около 1 час и 30 минути/

Полонарува е средновековната столица на Шри Ланка и в течение на много години е била резиденция на владетелите на страната. Неслучайно някогашната столица е смятана за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка, а красотата й е призната от всеки, който е имал щастието да се изправи пред този удивителен пейзаж. Археологическите разкопки са започнати в началото на XX в., а главната забележителност е каменният храм Гал Вихара – най-известният храм в Шри Ланка. Той е изсечен в скалите и до така създадените изкуствени пещери е положена монолитна статуя на лежащ Буда, която е дълга цели 15 м. Друга забележителност на старинния град е храмьт, известен с прозвището Ланкатилака или „бисерьт на Цейлон“, пред чиито гигантски статуи човек може да се почувства като мравка. Връщане в хотел хотел Amaya Lake 4* или подобен.

Вечеря и нощувка. /Дамбула/

 

Ден 5 – 07.05.2024 (вторник): ДАМБУЛА – МАТАЛЕ – КАНДИ закуска и вечеря

Закуска. Освобождаване на хотела.

Следва посещение на Пещерния храм на Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, издълбана в скалата, с размери над 14 м.

Отпътуване за Канди /~73 км, около 2 часа/

По пътя ще посетим фабрика за текстил, където ще можем да се облечем във великолепните традиционни шриланкийски облекла – сари и саронг.

Продължаване към старата столица Канди, спирка за обяд по пътя (доплащане на място, по желание).

Попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате Пристигане в Канди и настаняване в хотел Amaya Hills 4* или подобен.

Вечеря и нощувка. /Канди/

 

Ден 6 – 08.05.2024 (сряда): КАНДИ – ПЕРАДЕНЯ – АМБУЛУВАВА – КАНДИ закуска и вечеря

Закуска.

Разходка из Канди – древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещения зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.

Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храмът на зъба). Всяка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ходят на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. За финалната процесия всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големия мъжки слон, който носи върху главата си копие на светия реликварии.

Следва разходка из Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на 147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е била любима градина за разходки на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5-те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралският палмов булевард (1905 год.)

Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех. Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света. Вечеря и нощувка. /Канди/

Свободно време за обяд.

Следобяд ще се изкачим до кулата Амбулувава (Ambuluwawa).

Амбулувава (Ambuluwawa) е малък религиозен комплекс, разположен на върха на скала, на 85 км от Коломбо и на 25 км от Канди, близо до град Гампола. Хълмът, увенчан с бяла спираловидна кула, се намира на територията на едноименния природен резерват, наречен комплекс за биоразнообразие Амбулувава Ambuluwawa Biodiversity Complex. Територията на религиозния комплекс включва няколко сгради в допълнение към кулата, включително храмове на четири религии.

Предстои изкачване до по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви. Връщане в хотел хотел Amaya Hills 4* или подобен.

Вечеря и нощувка. /Канди/

 

Ден 7 – 09.05.2024 (четвъртък): КАНДИ – НУВАРА ЕЛИЯ – ЕЛА закуска и вечеря

Закуска. Освобождаване на стаите.

Отпътуване за Ела. По пътя ще се насладим на живописните гледки на множество водопади, един от които най-забележителния – Равана.

Пристигане в района на планинския курорт Нувара Елия.

Днес ще посетим една от многото чаени плантации в района и ще имаме удоволствието да участваме в събиране на чай. В чаената фабрика ще научим за всички сортове чай, различното качество и класификации. Ще видим разликата в процеса на обработка на зеления и черния чай /едно и също растение, различна обработка/. Накрая, разбира се ще опитаме прочутия цейлонски чай, с бучка кокосова захар по езика, както е традицията и фантастично вкусните сладкиши, които го придружават. Благородно удоволствие за сетивата.

*Нувара Елия е град в хълмистата част на централната провинция на Шри Ланка. Името му означава „Град в равнината“ или „Град на светлината“. Градът е административна столица на област Нувара Елия, с живописен пейзаж и умерен климат. Намира се на надморска височина от

1868 м и се смята за най-важната и подходяща зона за отглеждане и производство на чай в Шри Ланка. Над града се извисява и Пидуруталагала, най-високата планина в Шри Ланка. Нувара Елия е известен със своя умерен, хладен климат – най-прохладната област в Шри Ланка и може да се каже, най-известната планинска курортна зона. Основан от Самуел Бейкър, изследователят на езерото Албърт и горното течение на Нил, през 1846 г. В миналото, климатът на Нувара Елия го превръща в място, обитавано от британските държавни служители и плантатори в Цейлон. Нувара Елия е наричан и „Малката Англия“, там британските колонизатори са можели да се потопят в своите забавления като лов на лисици, лов на елени, лов на слонове, поло, голф и крикет. Много от сградите запазват елементи от колониалния период: например „Кралската колибка“, „Къщата на Генерала“, „Гранд хотел“, „Хил Клуб“, хотел „Сейнт Андрюс“ и Градска поща. Новите хотели често се строят и обзавеждат в колониален стил. Посетителите на града могат да потънат в носталгия по отминалите дни, като посетят забележителните сгради. Много от частните домове поддържат своите морави и градини в английски стил.

Следва пътуване с панорамния влак от гара Нану Оя, Нувара Елия до Ела /около 2 часа/.

Пътуванията с влак в Шри Ланка са изключително живописни и толкова сюрреалистични – и по никакъв начин не могат да бъдат пропуснати. Избрахме за вас това пътуване и ви гарантираме, че ще останете възхитени от спиращите дъха гледки към тучни зелени хълмове, чаени плантации, девствени долини, великолепни водопади, перфектни като на пощенска картичка градове, множество тунели и гъсти джунгли. Пътуването с влак от Нувара Елия до Ела се спуска през южната хълмиста част на острова, пресичайки чаените плантации, преди да слезе в по-равнинна част, като влиза и излиза от многото планински тунели, докато най-накрая пристигне в Ела. Това е наистина грандиозно и определено най-красивото пътуване с влак в Шри Ланка, ако не и в света! Настаняване в хотел Ella Gap 4* или подобен в Ела.

Вечеря и нощувка. /Ела/

 

Ден 8 – 10.05.2024 (петък): ЕЛА – ДИКВЕЛА закуска и вечеря

На изгрев слънце, изкачване на малкия връх „Адамс“. Малкият Адамов връх, висок 1141 м, и е сравнително лесен за изкачване догоре. Забележителните и несравними гледки от върха са гарантирани.

Връщане в хотела и закуска. Освобождаване на стаите.

Отпътуване за Диквела /~148 км, около 2 часа/

По път, нашите приключения ще продължат с разходка до 9 арковия мост, който се намира в Демодара, между жп гарите Ела и Демодара. Историята твърди, че когато са започнали строителните работи на моста, е започнала Първата Световна война в Европа и стоманата, определена за този строеж, е била пренасочена към проекти, свързани с войната на Великобритания на фронта. В резултат на това местните архитекти са принудени да построят моста с каменни тухли и цимент, но без стомана. Забележително пътно съоръжение от камъни, тухли и цимент, завършено през 1921 г.

Продължаване към Диквела. Свободно време за обяд.

Визита в транзитния дом за бебета слончета в националния парк Удавалавe (Udawalawe). Подкрепен от фондацията Born Free (www.bornfree.org.uk), този комплекс e междинен дом за осиротели бебета слончета. Малките сладури пребивават тук до 7-ата си година, когато вече нямат необходимост да бозаят мляко. Дотогава 5 пъти на ден (помнят като „слонове“ къде и кога се поднася млякото) в точно определено време, те идват на талази от джунглата, където живеят на свобода в собствен „бебешки“ прайд. След рехабилитацията, която продължава до седмата година, слоновете се освобождават обратно в дивата природа, много от тях в националния парк Удувалава (Udawalawe). Над 100 слона вече са рехабилитирани от това междинно сиропиталище

и впоследствие пуснати в дивата природа. Около 40 или повече млади бебчета обикновено са тук по всяко време. Въпреки, че не можете да ги пипнете, удоволствието да ги видите по време на хранене, тичайки и ревейки към бибероните с мляко е просто неописуемо сладко. Настаняване в хотел Dikwella resort and SPA 4* или подобен в Диквела.

Свободно време.

Вечеря и нощувка. /Диквела/

 

Ден 9 – 11.05.2024 (събота): ДИКВЕЛА – възможност за сафари в природен парк Яла закуска и вечеря

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия.

Допълнителна екскурзия по желание – сафари в природен парк „Яла“ – 160 USD (минимум 5 участника).

Това е изживяване с епични размери, което ви запознава отблизо и лично с неопитомения свят на дивата природа. Независимо дали сте запален любител на природата или посещавате парк за диви животни за първи път, ако дойдете тук с ум, който е нетърпелив да изследва и учи, ще си отидете с новооткрития смисъл на живота.

Природен парк „Яла“ е място със славно минало и грандиозно настояще.

Яла е дом на величествения леопард „Panthera pardus kotiya“, ендемичен за Шри Ланка. Стотици водни резервоари – изкуствено построени езера, повечето в полуразрушено състояние днес, са свидетелство за цивилизация, базирана на селското стопанство. Големите, още функциониращи, езера сега осигуряват спасение за животинското царство, особено през сухия сезон. Тук нашите рейнджъри-водачи ще дадат най-доброто от себе си, за да ни срещнат с леопарди, слонове, елени, мангусти, лениви мечки, крокодили, пауни, много други тропически видове птици. Връщане в хотел Dikwella resort and SPA 4* или подобен в Диквела.

Вечеря и нощувка. /Диквела/

 

Ден 10 – 12.05.2024 (неделя): ДИКВЕЛА закуска и вечеря

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия.

 

Допълнителна екскурзия по желание – Форт Гале, люпилня и спасителен център за морски костенурки и риболов на кокили – 65 USD (минимум 5 участника).

Гале се намира в южната част на Шри Ланка. Това пътешествие в миналото показва нидерландското владение на острова в този обект на Световното културно-историческо наследство. Гале е център на външната търговия от зората на същото това управление. Нидерландската крепост, която е обявена за обект на световното наследство, заобикаля по-старата част на града и е разположена на нос, чийто три страни гледат към морето. Укрепленията на крепостта са с обиколка над 2,5 км и осигуряват приятна и интересна разходка. Историкът сър Емерсън Тенант твърди, че Гале е бил древният библейски град Таршиш. Твърди се, че този град е търгувал с цар Соломон, персите и египтяните. През 1505 г. португалска флота, водена от Лоренсо де Алмейда, която се насочва към Малдивите, случайно попада в Гале. Като чува пеене на петел („Гало” означава петел на португалски), дава името на града. Друго обяснение за името е от синхалското име за скала „Гала“, много от които се намират в района на пристанището.

Разположен на няколко километра северно от главния град Хикадува, се намира център и люпилня за спасяване на морски костенурки, създаден с цел опазване на някои от застрашените видове костенурки в света. Това е само една от многото люпилни за костенурки по южното крайбрежие на острова. Първоначално започнала като обществен проект за подпомагане на опазването на биоразнообразието на южното крайбрежие, сега е напълно развита люпилня и спасителен център със специални екипи, които работят денонощно, за да изучават, да се грижат и да защитават няколко вида костенурки. Връщане в хотел Dikwella resort and SPA 4* или подобен в Диквела.

Вечеря и почивка в хотела преди трансфера. /Диквела/

 

Ден 11 – 13.05.2024 (понеделник): ДИКВЕЛА – КОЛОМБО – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Отпътуване за Коломбо (разстояние около 170 км, 3 часа и 50 мин.)

В 00:30 ч. на 12-и срещу 13-и май трансфер към летище „Бандаранайке“ за обратен полет TK731 на авиокомпания Turkish Airlines Коломбо – Истанбул.

Излитане в 06:50 от Коломбо и кацане в Истанбул в 12:45.

Следващ полет от Истанбул до София в 19:00. Кацане в София в 20:20 на 13.05.2024 г.

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

Общи условия

 • Информация за полетите:Международни полети на авиокомпания TURKISH AIRLINESАдрес: Turkish Airlines General Management Building Ataturk Airport, Yesilkoy 34149 Istanbul Turkey, тел.: +90 212 463 63 63, Turkish Airlines Sofia 00 359 2 9373121
  Разписание на полетите: Номер на полет Излита Час на излитане Каца Час на кацане Дата на пристигане Отличителни белези Продължител-ност на полета
  03.05.2024 TK1032 София 15:45 Истанбул 17:15 03.05.2024 Boeing 737-800 1 ч и 30 мин
  03.05.2024 TK730 Истанбул 18:35 Коломбо 05:20 04.05.2024 Airbus A330-300 8 ч и 15 мин
  13.05.2024 TK731 Коломбо 06:50 Истанбул 12:45 13.05.2024 Airbus A330-300 8 ч и 25 мин
  13.05.2024 TK1029 Истанбул 19:00 София 20:20 13.05.2024 Airbus A321 1 ч и 20 мин

  Полетното разписание е в местно часово време.

  Часова разлика по време на пътуването:

  · между София, България и Истанбул, Турция – няма часова разлика през май

  · между София, България и Коломбо, Шри Ланка е +2,5 часa през май

   

  Позволен багаж на пътник за полетите на АК TURKISH AIRLINES:

  · 1 бр. регистриран багаж 25 kg с размери В + Ш + Д = max. 158 cm

  · 1 бр. ръчен багаж 8 kg с размери 55 × 40 × 23 cm

  · 1 бр. личен багаж до 4 кг с размери 40 x 30 x 15 cm (тип чанта за лаптоп, дамска/мъжка чанта, малка раница)

  Моля да имате предвид, че в ръчния багаж не се разрешава пренасянето на течности (до 100мл са разрешени опаковани в запечатващи се пликове), остри предмети и оръжия.

   

  Информация за настаняването:

   

  Информация за настаняването:

  Дати на настаняване  Брой нощувки Град Хотел Настаняване

  на база

  На 04.05 сутринта има включена закуска непосредствено след пристигане в хотел в Коломбо.
  04.05 – 05.05.2024 1 Вайкала хотел Suriya Resort 4* или подобен Закуска и вечеря
  05.05 – 07.05.2024 2 Дамбула хотел Amaya Lake 4* или подобен Закуска и вечеря
  07.05 – 09.05.2024 2 Канди хотел Amaya Hills 4* или подобен Закуска и вечеря
  09.05 – 10.05.2024 1 Ела хотел Ella Gap 4* или подобен Закуска и вечеря
  10.05 – 13.05.2024 3 Диквела хотел Dikwella resort and SPA 4*

  или подобен

  Закуска и вечеря
  *Две пълни нощувки на 10.05 и 11.05 и една полунощувка на 12.05, заради среднощния трансфер, като ще имате възможност да ползвате хотела и стаята си непосредствено до преди заминаването.

   

   

   

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  · международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане

  · При несъвпадащи фамилии на децата до 18 г. и двамата пътуващи родителя, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

  · За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, освен международния паспорт е необходимо да се носи нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители, както и акт за раждане в случай, че фамилиите на родителите са различни.

   

  Начин на плащане:

  · Резервацията е валидна след внасяне на следните суми:

  1) депозит в размер на 2500 лв. на човек при резервация

  2) доплащането до 100% от основния пакет, визата и и избраните допълнителни екскурзии трябва да бъде внесено до 10.04.2024 г. включително

   

  Условия и забележки:

  · Офертата важи при минимум 14 туристи.

  · Групата е предвидена да бъде между 14 и 16 туристи.

  · Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.

  · Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Евентуална промяна в часовете на полетите не може да бъде повод за отказ от пътуване.

  · Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, които са идентични по качество и категория.

  · Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

  · Пакетната цена на пътуването е калкулирана при следните курсове:

  – курс на евро 1 EUR = 1.95583 лв. към 06.02.2024 г.

  – курс на щатски долар 1 USD = 1.82 лв. към 06.02.2024 г.

  При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане съгласно чл. 87, ал.3 от Закона за туризма.

   

  Срокове за анулации и неустойки:

   

  Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

  · при отказ от пътуване до 7 дни след сключване на договор и плащане на депозит, неустойка не се удържа;

  · при отказ от пътуване след 7 дни от сключване на договора и плащане на депозит и до 09.04.2024 г. включително, се удържа неустойка в размер на 2500 лв. на човек или стойността на внесения депозит.

  · при отказ от пътуване след 10.04.2024 г. се удържа неустойка в размер на 100% от стойността на пътуването.

   

  В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

   

  ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 03.04.2024 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

   

  Информация относно здравните изисквания, свързани с КОВИД 19, актуална към 14.02.2024 г. за влизане на територията на:

  · Шри Ланка: НЯМА ИЗИСКВАНИЯ

  Поради динамично променящата се ситуация, информацията относно изискванията и медицинските условия за посещението на всяка една страна по програмата подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.

   

  Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  .

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

Период на пътуване Възрастен, настанен в двойна стая Възрастен, настанен в единична стая Трети възрастен, настанен в двойна стая
03.05 – 13.05.2024 2288 EUR /

4475 лв.

2670 EUR /

5223 лв.

2195 EUR /

4292 лв.

Пакетната ценa включва:

· Самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с АК Turkish Airlines с включен 1 бр. чекиран багаж до 25 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 8 кг с размери 55 × 40 × 23 cm и 1 бр. лична вещ, тип дамска чанта, чанта за лаптоп, раница;

· Летищни такси;

· Закуска в хотел в Коломбо на 4.05.2024 г. при пристигане. · Ранно настаняване и 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Suriya Resort Kammala 4* или подобен във Вайкала; · 2 нощувки със закуска и вечеря в Amaya Lake 4* или подобен в Дамбула; · 2 нощувки със закуска и вечеря в Amaya Hills 4*, или подобен в Канди; · 1 нощувка със закуска и вечеря в Ella Gap 4* или подобен в Ела; · 3 нощувки със закуска и вечеря в Dikwella resort and SPA 4* или подобен в Диквела;

· Транспорт с климатизиран туристически автобус по целия маршрут на програмата;

· Екскурзионната програма в Шри Ланка включва:

– обзорна разходка в Коломбо;

– посещение на будисткия храм „Гангарагама“ в Коломбо;

– приключение в местно село с включен обяд

– сафари в природен парк Минерия за наблюдение на слонове и други животни;

– посещение на Сигирия;

– посещение на Полонарува;

– разглеждане на скалните храмове в Дамбула;

– разглеждане на градина за подправки в Матале;

– разглеждане на Канди;

– посещение на „Храма на Зъба“ – Далида Малигава;

– Разглеждане на Кралската ботаническа градина в Пераденя;

– Изкачване на кулата Амбулувава;

– посещение на чаена плантация, събиране на чай и дегустация във фабрика за чай в Нувара Елия;

– посещение на Нувара Елия;

– панорамно пътуване с влак от Нану Оя до Ела;

– посещение на Ела;

– изкачване на малкия връх Адам;

– разглеждане на 9 арковия мост;

– разходка до транзитен дом за бебета слончета;

· Входни такси за всички посещаваните обекти по програмата;

· Екскурзоводско обслужване в Шри Ланка от сертифициран екскурзовод с английски език;

· Представител на туроператора, който съпровожда групата от България и се грижи за организацията на пътуването и превежда беседите на местните екскурзоводи на български език.

· Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 EUR на лице за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи за болнично лечение при евентуално заболяване от „COVID 19“.

 

Пакетната ценa НЕ включва:

· Виза за Шри Ланка – 52 USD – заплаща се предварително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо, Таксата за виза задължително се добавя към договора и се плаща при доплащането като стойността се изчислява по курса на БНБ в деня на доплащане. При промяна на таксата за виза от страна на правителството на Шри Ланка, записаните ще бъдат уведомени своевременно Туроператорът генерира електронно разрешение за пътуване (ETA), което се получава онлайн предварително и самата виза се поставя в паспорта при кацане на летище в Шри Ланка;

· Бакшиши за местните екскурзовод, шофьор, пикола и др. – 50 USD – заплащат се предварително от България и са включени в договора и документите за плащане;

· Допълнителни екскурзии по желание, които се заявяват и заплащат най-късно при доплащането на основния пакет:

– сафари в природен парк „Яла“ – 160 USD (минимум 5 участника)

– Форт Гале, люпилня и спасителен център за морски костенурки и риболов на кокили – 65 USD (минимум 5 участника).

· Разходи от личен характер;

· Напитки и хранения извън посочените по програмата;

· Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗД Евроинс АД, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, включително и COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на договора и внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 5% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.